31 Ekim 2014 15:08

Mültecinin ‘bilinmeyen hikayesi’

Yersiz yurtsuz insanların hayatlarının ele alındığı Denizhan Özer’in “Bilinmeyen Hikayeler” adlı sergisi 14 Kasım tarihine kadar Piramid Sanat’ta izleyicilerini bekliyor.

Paylaş

Derya YILMAZ
İstanbul

Yersiz yurtsuz insanların hayatlarının ele alındığı Denizhan Özer’in “Bilinmeyen Hikayeler” adlı sergisi 14 Kasım tarihine kadar Piramid Sanat’ta izleyicilerini bekliyor.

Enstalasyon, resim, fotoğraf ve videolardan oluşan sergide mülteci yaşamlar konu edinilmiş. Sergide, Londra’da yaşadığı süre zarfında tanıdığı, tanıklık ettiği bir çok mülteciye ait gerçek materyallere yer vermiş sanatçı. Her biri ayrı bir hikaye. Kültürler arası sıkışmışlık, kimlik, kimliksizlik...

Başta savaş olmak üzere çeşitli nedenlerle topraklarından kopan, koparılan ve hiçbir yere ait olamayan insanların hikayesi. Ölmeyi değil yaşamayı seçenlerin hikayesi. Yaşamı seçerken ölüme gidenlerin hikayesi. Yeni bir hayat umuduyla tehlikeli yollara düşen insanların hikayesi.
Sınırların varlığını, kutsal sayılan bazı şeylerin insan hayatından daha değerli olup olmadığını sorgulatan türden bir sergi “Bilinmeyen Hikayeler”.

Bugünlerde etrafımızda sıkça gördüğümüz türden; mültecilere ne işleri var burada diyerek bakan, sokakta yatan insanları görmezden gelip hastanede ücretsiz muayene oldukları gerekçesiyle haksızlığa uğradıklarını düşünen insanların mülteci yaşamlarla bir nebze empati kurabilmek adına sergiyi görmeleri gerektiğine inanıyorum.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tasarım Bienali yarın açılıyor

SONRAKİ HABER

Yeni Asır’a boykot çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...