30 Ekim 2014 17:43

‘Ellerimiz Hükümetin ve sermayenin yakasında olacak’

Emek Partisi Kayseri il örgütünün çağrısıyla Kayseri Cumhuriyet Meydanında Ermenek’te yaşanan maden faciasıyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Kayseri Emek ve Demokrasi bileşenleri de destek verdi.

Paylaş

Hakan YILDIZ
Kayseri

Emek Partisi Kayseri il örgütünün çağrısıyla Kayseri Cumhuriyet Meydanında Ermenek’te yaşanan maden faciasıyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Kayseri Emek ve Demokrasi bileşenleri de destek verdi. Açıklama yoğun yağmura rağmen sürdürüldü. Açıklamada sık sık “Soma, Torun, Ermenek tek sorumlusu devlet” ve “İşçiler ölmeden, önlem alınsın” sloganları atıldı.

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü adına açıklamayı yapan İl Başkanı İsmet Gümüşoluk Daha Soma’da hayatını kaybeden 301 işçinin sorumluları ortaya çıkarılmadan, katliamın hesabı sorulmadan Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu Köyü Has Şekerler Şirketine ait kömür ocağında 18 işçinin su baskını sonrasında ocakta mahsur kaldığı haberinin geldiğini belirterek; “Diliyoruz ki, işçilerimiz sağ salim kurtulup evlerine, eşlerinin çocuklarının; ana-babalarının yanına dönecektir.” dedi.

‘MADENLER KAMULAŞTIRILMALIDIR’

Gümüşoluk Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in derhal istifa etmesi ve sorumluların yargılanması gerektiğini vurgulayarak; “Madenlerde özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarına derhal son verilmeli, madenler kamulaştırılmalı, madenlerde çalışan tüm işçiler, kamu işçisi olarak çalıştırılmalıdır. Sendikalaşmanın önündeki tüm engeller kaldırılmalı, maden işçileri başta olmak üzere tüm işçilerin, kendi istedikleri sendikalarda özgürce örgütlenebilmeleri ve sendikaları aracılığıyla madenler ve işyerlerindeki sağlık ve güvenlik koşullarını denetlemeleri sağlanmalıdır.” Diyerek devam eden Gümüşoluk “Bu uygulamalar hayata geçirilmediği, işçilerin her gün madenlerden, fabrikalardan, inşaatlardan ceset torbalarıyla çıkarıldığı sürece, ellerimiz hükümetin ve sermaye güçlerinin yakasında olacaktır. ” diyerek açıklamayı sonlandırdı.(Kayseri/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cizreliler, futbola sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Soma'da 301 kişiye mezar olan yere girildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...