30 Ekim 2014 15:33

Ürselendi için Marmara Üniversitesi'nde yürüyüş

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Kobanê'de IŞİD' e karşı direnirken yaşamını yitiren Marmara Üniversitesi Öğrencisi Aziz Ürselendi (Agır Amed) için yürüyüş düzenledi.

Paylaş

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Kobanê'de IŞİD' e karşı direnirken yaşamını yitiren Marmara Üniversitesi Öğrencisi Aziz Ürselendi (Agır Amed) için yürüyüş düzenledi.

Marmara Üniversitesi öğrencileri, DÖDEF öncülüğünde 23 Ekim'de Kobane' de IŞİD' e karşı direnirken yaşamını yitiren Marmara Üniversitesi öğrencisi Aziz Ürselendi (Agir Amed) için Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü girişinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DBP İstanbul Eş Başkanı Emrullah Bingül ve HDP İstanbul Eş Başkanı Şamil Altan da katıldı.

Açıklamanın ardından HDP Kadıköy ilçe binası önüne kadar kitle yürüyüş düzenledi. "Kobane' de IŞİD' e karşı savaşan Aziz Yoldaş ölümsüzdür" ve "Biranina Ş. Agir Amed ronahiya tekoşina meye" pankartlarının açıldığı anmada, sık sık "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Kobanê IŞİD' e mezar olacak" sloganları atıldı.

Açıklama yapan Marmara Üniversitesi öğrencisi Esra Bol, Ortadoğu'nun tamamında özelde ise Şengal, Lazkiye, Ninova ve Kobanê'de yaşayan halklara yönelik katliamlar gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Katliamcı IŞİD’e karşı Kobanê'de 7'den 70'e kadınların ve erkeklerin verdiği onurlu mücadeleye Aziz Ürselendi'nin de katıldığını kaydeden Bol, "Birçok genç gibi Aziz de sisteme daha fazla katlanamamış, kampüslere sığmayan sesini dinlemiş ve insanlığın kurtuluşu için Rojava'daki direnişe katılmıştır" dedi.

'MÜCADELELERİNİ BİR ADIM DAHA ÖNE TAŞIYACAĞIZ'

Bol, YPG'li Ürselendi'nin Kobanê direnişinin 38'inci gününde IŞİD ile girdiği çatışmada yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek, YPG'li Ürselendi' nin, Suphi Nejat Ağırnaslı ve Arin Mirxan gibi ölümsüzleştiğini vurguladı. "Bizler Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak, Aziz yoldaşın anısına sadık kalacağımızı, onun bıraktığı yerden insanlığın var oluş savaşında her zaman ön saflarda yer alacağımızı belirtiyoruz" diyen Bol, YPG'li Ürselendi'nin ve yaşamını yitiren diğer devrimcilere, mücadeleyi bir adım daha öne taşıma sözü verdi.

Açıklamanın ardından kitle Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü girişinden başlayarak HDP Kadıköy İlçe binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından "Çerxa Şoreşê" marşını okundu. YPG'li Ürselendi için arkadaşları, daha sonra HDP Kadıköy ilçe binasında taziyeleri kabul etti.

Öte yandan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de öğrencileri ziyaret ederek kısa bir açıklama yaptı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Pompeii

SONRAKİ HABER

Bakanlık ne işe yarıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...