10 Temmuz 2011 09:08

İstanbul’un 151 köyü bu kitapta

İL Özel İdaresi ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından birlikte gerçekleştirilen İstanbul’un köylerinin tanıtımını amaçlayan “İstanbul Köyleri Araştırması” kitaplaştırıldı. 8 araştırmacı tarafından kitaplaştırılan İstanbul’un köyleri, İstanbul il sınırlarındaki 151 köy&uu

İstanbul’un 151 köyü bu kitapta
Paylaş

İL Özel İdaresi ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından birlikte gerçekleştirilen İstanbul’un köylerinin tanıtımını amaçlayan “İstanbul Köyleri Araştırması” kitaplaştırıldı. 8 araştırmacı tarafından kitaplaştırılan İstanbul’un köyleri, İstanbul il sınırlarındaki 151 köyü birlikte ele alan ilk araştırma olma niteliğinde.

Kitapta, İstanbul il sınırlarında bulunan 151 köyün tanıtımı yapılırken bu köylerin sosyo-kültürel yapılarına ışık tutuluyor. İstanbul’un köy yaşamı bakımından önemli bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan araştırma, köylerinin yönetimi, toplumsal yaşamı, kültürleri ve  ekonomik alanlarına dikkat çekiyor. Kitapta bahsedilen köylerin bugünkü koşullarının yanısıra, kuruluş hikayeleri, geçim kaynakları, demografik yapıları ve yöre halklarının kültürel değerlerini de ele alıyor. Osmanlı arşiv belgelerinden derlenen köylerin tarihi bilgileri kitapta yer alıyor. Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze gelen süreç içerisindeki İstanbul köylerinin seyrini gösteren tablo, araştırmanın önemli bir niteliği. İstanbul’un özellikle 1950 sonrası yaşanan göçle nüfusunun ve coğrafi özelliklerinin hızla değiştiği göz önüne alındığında böyle bir araştırmanın ne kadar zor bir süreç istediğini görüyoruz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adalılar’dan Metin Lokumcu’ya beste

SONRAKİ HABER

Masallardan tuvale akan resimler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...