30 Ekim 2014 14:19

Hiç kusura bakmasın bu bir doğal afet değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız maden faciası ile ilgili ‘doğal afet açıklamıyla ilgili; "Hiç kusura bakmasın bu bir afet falan değil. Doğal afet olmayan yerde kusur var demektir. Kusur kimdedir? Bunun adli, idari soruşturmaları yapıldıktan sonra netleşir. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz" dedi.

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız maden faciası ile ilgili ‘doğal afet açıklamıyla ilgili; "Hiç kusura bakmasın bu bir afet falan değil. Doğal afet olmayan yerde kusur var demektir. Kusur kimdedir? Bunun adli, idari soruşturmaları yapıldıktan sonra netleşir. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasına ilişkin son gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Kurtarma çalışmalarının üç noktadan devam edeceğini belirten Yıldız, "O tepenin daha da arkasından ayrı bir sondaj vurma ihtiyacı hissettik. MTA'nın sondaj ekipleri Beypazarı'ndan yola çıktılar. Bu yaptığımız çalışmalara mani olacak bir şey değil. Üçüncü bir noktada bu çalışmayı yürüteceğiz. En dip noktadaki su veya çamurun üçüncü bir yolla dışarı atılmasına yönelik bir işlem. Ama bu en az 3-4 günlük bir işlem. 170 metre dağdan gireceğiz. Çalışmalar gece boyunca devam edecek. Sorumlu mühendislerle çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

'ORTADA BİR KUSUR VAR DEMEKTİR'

Ermenek'te meydana gelen maden kazasına ilişkin şirket tarafından "Kazanın oluş nedeninin şu anda tespit edilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgeye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir" şeklinde yapılan açıklamayı değerlendirmesi istenen Yıldız, "Hiç kusura bakmasın bu bir afet falan değil. Her şeyi kamuoyu ile doğru bir şekilde paylaşmamız lazım. Biz özellikle eğer bir sel felaketi, bir deprem gibi elimizde bulunmayan nedenlerden dolayı bir işlem olmuşsa bu doğal afettir deriz. Ama burası bir doğal afet değil. Doğal afet olmayan yerde kusur var demektir. Kusur kimdedir? Bunun adli, idari soruşturmaları yapıldıktan sonra netleşir. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. Ama buraya bir doğal afet tanımlaması yapmak bu olayı geçiştirmek anlamına gelir. Kesinlikle bakanlıklarımız bu tarz bir düşünce içinde değildir. Biz işçi kardeşlerimizi çıkarmaya yoğunlaştık" diye konuştu.

Madende meydana gelen su baskınına ilişkin Yıldız, "Duvar veya tavandaki bir yarılma ile suyun oraya güçlü bir şekilde deşarj olduğunu anlıyoruz. Kesin sonuç çalışmalar bitince ortaya çıkacak" dedi.

ARKADAŞLARIMIZ ÇAMURDA İLERLEMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Müthiş bir yıpranma söz konusu. Çok yoğun bir çamur var. Bu durum çalışmaların uzayacağını gösteriyor. İlerlemeler biraz daha yavaş olacak. Çamurda ilerlemek oldukça güç. Arkadaşlarımız çamurda ilerlemeye çalışıyorlar. Şu anki durumda ilerleme yavaş. Yer altında çalışan arkadaşların güvenliği de göz önüne alınarak bir ilerleme söz konusu" dedi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Şekerin ses bombası sayıldığı davada beraat

SONRAKİ HABER

Validebağ’da yürütmeyi durdurma kaldırıldı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...