10 Temmuz 2011 09:07

Adalılar’dan Metin Lokumcu’ya beste

Sanmasınlar ki hesap sormayacağızBir anlık öfke değil kavgamız buSanılmasın ki gidenlerin acısı buBir ölür bin doğarız yolumuz bu...Bu sözler ‘Adalılar’ müzik grubunun Metin Lokumcu için besteledikleri şarkının ilk sözlerinde yer alıyor. Hopa’da AKP’ye yönelik protesto eyleminde hayatını yitiren

Adalılar’dan  Metin Lokumcu’ya beste
Paylaş

Sanmasınlar ki hesap sormayacağız
Bir anlık öfke değil kavgamız bu
Sanılmasın ki gidenlerin acısı bu
Bir ölür bin doğarız yolumuz bu...

Bu sözler ‘Adalılar’ müzik grubunun Metin Lokumcu için besteledikleri şarkının ilk sözlerinde yer alıyor. Hopa’da AKP’ye yönelik protesto eyleminde hayatını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu için bir ezgi besteleyen Adalılar Grubu, bu ülkede ezilen tüm kesimlerin, halkların müziğini yapmak ve onların kültürüne omuz vermek için yola çıktıklarını belirtiyorlar. Grubun  son albümü “Geceyi Kuşatanlara” adını taşıyor.

‘Topraklarımızda yaşanan ve de işçileri, emekçileri, ezilen halkları ilgilendiren herşey bizim için önemli’ diyen grup üyeleri, yaşananların aynı zamanda sanatın da bir konusu olarak değerlendiriyor.

Lokumcu’ya atfen yaptıkları besteyi basınla paylaşan Adalılar, besteyi ortaya çıkaran duygularını şöyle ifade ediyorlar: “Metin öğretmenimizin aramızdan ayrılışına duyarsız kalmamız olanaksızdı. Olanaksızdı diyoruz çünkü, Metin Lokumcu’yu aynı zamanda şahsen de tanıyorduk. Bizden gülümsemesini esirgemeyen candan bir yol arkadaşıydı. Onunla Artvin’in çay bahçelerinde yürüdük, aynı masada çayını içtik, sohbetini dinledik. Bu anlamda onun bu şekilde aramızdan ayrılması bir yandan hepimizi derinden etkiledi. Diğer yandan ise zulme karşı en ön safta olması, son nefesinde bile direnmesi herkes için öğretici bir yan taşıyor.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

“Çiniden Çeşmeler ve Panolar” sergisi açıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul’un 151 köyü bu kitapta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...