30 Ekim 2014 10:00

'Devlet cinayetlere onay veriyor'

İhalesi Kamu İhale Kurumu tarafından taşeron firmaya verilen park bahçe işçileri yaptıkları eylemle bir kez daha taşeron firmaya geçit vermeyeceklerini bildirdiler. Eylemde Ermenek’teki maden kazası da unutulmadı.

Paylaş

İhalesi Kamu İhale Kurumu tarafından taşeron firmaya verilen park bahçe işçileri yaptıkları eylemle bir kez daha taşeron firmaya geçit vermeyeceklerini bildirdiler. Eylemde Ermenek’teki maden kazası da unutulmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 1170 kişilik park bahçe işleri personel alımı ihalesi taşeron şirket Dermar’ın kazanması üzerine, işi yürüten İZENERJİ Şirketi ihaleyi Kamu İhale Kurumuna taşıdı. İZENERJİ’nin itirazlarını reddeden KİK taşeron firmayı uygun buldu.
KİK’in kararı işçiler tarafından protesto edildi. Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube’nin çağrısıyla sabah mesai saatinin başlamasıyla Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yüzlerce park bahçe işçisi, taşeron firmaya “Elini ekmeğimden çek” diye seslendi.

‘SORUMLU HÜKÜMET’

İşçiler adına konuşan Genel-İş Şube Başkanı Taner Şanlı ilk olarak Karaman Ermenek’te yaşanan faciaya dikkat çekerek iş kazalarının nedenlerini bildiği halde önlem almayan AKP Hükümetinin ölümlerinin tek sorumlusu olduğunu dile getirdi. AKP iktidarının oluşturduğu kurumlardan işçiler çıkarına ve taşerona karşı bir karar verilmesini beklemediklerini söyleyen Şanlı, taşerona karşı aynı kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

‘HÜKÜMET İŞVERENE ÇALIŞIYOR’

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da Karaman Ermenek’te yaşanan maden kazasına tepki göstererek “Biz madenlerde önce ekmeğimizi, sonra canımızı kaybettik. Hükümet işverene çalışıyor. Özel şirketlere, taşeronlara bu imkanlar verildiği sürece, bu yasalar var olduğu sürece bu eziyet bitmeyecek. Devlet bu sosyal cinayete onay veriyor. Sonra gelip meydanlarda bizden, işçiden oy istiyorsunuz. Yüreğiniz yetiyorsa işçiye kadro verin” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

KİK'TEN TAŞERONDAN YANA KARAR

ÖNCEKİ HABER

HDP ve Bozdağ'dan 'Öcalan öldü' iddialarına yalanlama

SONRAKİ HABER

Eumania Antik Kenti'nde mezarlar talan ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...