30 Ekim 2014 08:48

Üniversite öğrencilerinden polis protestosu

Hakkari Üniversitesi'nde okuyan ve yurtlarda kalan Cölemerg Öğrenci Derneği'ne (Cöder) üye bir grup öğrenci, Kobanê'ye destek ve Yurt-Kur binası önünde nöbet tutan Özel Harekat Polislerini protesto etti.

Paylaş

Hakkari Üniversitesi'nde okuyan ve yurtlarda kalan Cölemerg Öğrenci Derneği'ne (Cöder) üye bir grup öğrenci, Kobanê'ye destek ve Yurt-Kur binası önünde nöbet tutan Özel Harekat Polislerini protesto etti. Cöder Üyesi Vedat Bilgili, Yurt-Kur binası önünde nöbet tutan polislerinin öğrencilere psikolojik ve fiziksel baskı uyguladıklarını ifade etti.

Aşağı Merzan Mahallesi'ndeki 500 öğrencinin barındığı Yurt-Kur'da kalan Cöder'e üye bir grup öğrenci, Yurt-Kur ile Özel Hatice Avcı Koleji arasında nöbet tutan özel hareket polisleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, 100'e yakın öğrencinin yanı sıra KESK'e bağlı Eğitim Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan, Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir de destek verdi. Yurt-Kur binası önünde toplanan öğrenciler, söyledikleri Kürtçe şarkılarla halay çekip, IŞİD aleyhine slogan attı.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Vedat Bilgili, Yurt-Kur'da kalan öğrencilerin polis tarafından tehdit edildiğini söyledi. Bilgili, "Nöbet tutan Özel Harekat Polisleri, biz öğrencilere çok yoğun psikolojik ve fiziksel baskı uyguluyor. Biz öğrenciler polis korkusundan artık dışarı çıkamıyoruz. Dışarı çıktığımızda polisler bizi uzun namlulu silahlarıyla tehdit edip küfür ediyorlar. Biz polisin bu saldırılarını IŞİD çetelerilerinin saldırılarıyla bir görüyoruz. Kadın arkadaşlarımız polis noktası önünde geçerken polisler en aşağılık sözleri kadın arkadaşlarımıza söylüyorlar. Defalarca Valilik ve devlet kurumlarıyla bu sorunu konuşmamıza rağmen hiç bir çözüm üretilmemiştir" dedi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Salih Yiğit'i binler uğurladı

SONRAKİ HABER

Kobanê direnişi 46. gününde: Sınıra 2 havan topu düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa