30 Ekim 2014 05:40

Mersin'de gözaltına alınan tüm polisler serbest

Mersin'de yasa dışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonda gözaltına alınan 27 emniyet mensubundan 18'i emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Paylaş

Mersin'de yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonda gözaltına alınan 18 polis, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin'de yasa dışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonda gözaltına alınan 27 emniyet mensubundan 18'i emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet mensuplarından 9'u ise daha önce emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Mersin'de yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonda gözaltına alınan 18 polis, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Toplam 26 emniyet mensubunun gözaltına alındığı olayla ilgili daha önce 9 polis, Cumhuriyet savcısının talimatı ile Emniyet'teki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı (Mersin/CİHAN)

POLİSLERİN AVUKATI: EMNİYETE VE YARGIYA SIZIYORLAR

Operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin avukatı Orhan Oğuz Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargı ve emniyetin içine sızmaya çalışan bir yapılanmanın olduğunu ileri sürerek, “Müvekkillerimi sahte gerekçelerle, hem de en çok duyarlı oldukları, mücadele ettikleri konularda dinlemişler, mesleki ve şahsi olarak yok etmek için ellerinden geleni yapmışlardır” dedi. Bu yapı için bertaraf edilmesi gereken hedeftir" diye konuştu. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da gece başlayan yağmur etkili oldu

SONRAKİ HABER

18 işçi için çalışmalar sürüyor, umutlar azalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...