30 Ekim 2014 04:19

KCK'den Ulusal Kongre çağrısı

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Rojava ve Güney Kürdistan’daki son gelişmeler ışığında Ulusal Kongre’nin bir an önce toplanmasının elzem olduğunu açıkladı.

Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Rojava ve Güney Kürdistan’daki son gelişmeler ışığında Ulusal Kongre’nin bir an önce toplanmasının elzem olduğunu açıkladı. “Mevcut koşullar, ulusal birliğin zeminini güçlendirmek kadar gerçekleştirilmesini de zorunlu hale getirmiştir” denilen yazılı açıklamada,  DAİŞ tehlikesine karşı uluslararası alanda bir koalisyonun ortaya çıktığı bir dönemde Kürtlerin bu tehlikeyi ulusal birlikten yoksun olarak karşılamasının “büyük bir gaflet olacağı” uyarısında bulunuldu.

ANF'nin haberine göre “Çünkü bu tehlike Kürdistan’ın sınırlarındadır ve önceliği de Kürdistan halkının kazanımlarını tasfiye etmektir. Bu nedenle Ulusal Kongrenin bir an önce toplanarak, halkımızın ortak irade ve gücünü örgütlemesi elzemdir” diyen KCK, tüm siyasi güçleri kesintiye uğrayan Ulusal Kongre çalışmalarını yeniden gündemlerine almaya ve Kürdistan Ulusal Kongresinin toplanması için hızla harekete geçmeye çağırdı.

KCK’nin açıklaması şöyle:  

 “Kürdistan halkı ve dostları, uzun zamandan beridir hem Kürt sorununun demokratik çözümüne hem de Bölgemizin barış ve istikrarına büyük katkıları olacağından kuşku duyulmayan Ulusal Kongrenin toplanmasının umudu ve beklentisi içerisindedir. Bu ihtiyacı karşılamak üzere geçen yıl, dört parça Kürdistan ve yurt dışından tüm siyasi parti ve sosyal kesimlerin katılımıyla bir çalışma başlatılmıştı. Bu çalışmaya katılan tüm tarafların özverili yaklaşımlarıyla önemli mesafeler kat edilip belli bir düzey yakalanmış, ancak tam olarak hedeflenen sonuca ulaşılamamıştı.          

ULUSAL KONGRE GERÇEKLEŞSEYDİ TEHLİKE BERTARAF EDİLMİŞ OLACAKTI

Ulusal Kongre çalışmasının geçen yıl, bölgemizde çok ciddi tehlike ve gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, büyük bir öngörüyle başlatılması son derece önemliydi. Çünkü Kürdistan coğrafyası ve çevresinde yoğunlaşan savaş ve çatışmalar, sonuçta tüm Kürtlerin kazanım ve iradesini tasfiye etmeyi hedeflemekteydi. Kürt karşıtı bölgesel ve uluslar arası gericiliğin DAİŞ vasıtasıyla Rojava, Şengal, Maxmur ve Kerkük’e yönelik saldırıları bunun en somut ifadesi oldu. Eğer o dönemde Ulusal Kongre gerçekleştirilebilmiş olsaydı, halkımız söz konusu tehlikeleri ulusal düzeyde bir örgütlülükle karşılamış olacaktı. O durumda da tehlikeler daha kolay bertaraf edilebilecek ve halkımız bölgenin barış ve istikrarına daha büyük katkılar sunabilecekti.

ORTAK SAVUNMA BİRİMLERİ OLUŞTU

Ancak Kongre gerçekleşmemiş olsa da, Kürdistan halkının kazanım ve iradesini hedefleyen tehlike ve saldırılar karşısında tüm siyasi güçler ciddi bir ulusal birlik bilinciyle hareket etmiştir. Kürdistan’ın savunması için birçok cephede ortak savunma birimleri oluşturulmuş, halkımız adeta sınırları kaldırarak birbirlerinin yardımına koşmuştur. Siyasi partiler ve toplumsal kesimler daha güçlü dayanışmalar içerisine girmiş, en son olarak Rojava’daki siyasi partiler ortak paydalarda buluşarak bu dayanışma ve birliği güçlendirmiştir. Bu pozitif tutum ve yaklaşımların neticesinde DAİŞ çeteleri Kürdistan sınırlarında durdurularak, Kürdistan halkının, demokratik dünya kamuoyunun takdir ve desteğini kazanması sağlanmıştır. Hiç şüphesiz bu düzeyin yakalanmasında geçen yıl yürütülen çalışmaların da çok büyük bir katkısı olmuş, pratikte gerçekleşen birlik ise Kongrenin gerçekleşebilmesinin güçlü bir zeminini ortaya çıkarmıştır.

BİRLİKTEN YOKSUN OLMA BÜYÜK BİR GAFLET OLUR

Mevcut koşullar, Ulusal Birliğin zeminini güçlendirmek kadar gerçekleştirilmesini de zorunlu hale getirmiştir. Zira DAİŞ adıyla cisimleşen bölgesel ve küresel gericiliğin, artık tüm dünyayı tehdit ettiği tespit edilerek, buna karşı uluslar arası bir koalisyon oluşturulmuştur. Karşısında, dünyanın birlik olma gereğini duyduğu bir tehlikeyi, Kürdistan halkının ulusal birlikten yoksun olarak karşılaması büyük bir gaflet olacaktır. Çünkü bu tehlike Kürdistan’ın sınırlarındadır ve önceliği de Kürdistan halkının kazanımlarını tasfiye etmektir. Bu nedenle Ulusal Kongrenin bir an önce toplanarak, halkımızın ortak irade ve gücünü örgütlemesi elzemdir.

KONGRE BİR AN ÖNCE GÜNDEME ALINIP TOPLANMALI

Güncel siyasi ve askeri Konjonktürün ivedilikle gündemleştirdiği bir ihtiyaç olmanın yanı sıra, Kürdistan’da yaşayan tüm toplumsal ve siyasi dinamiklerin, üzerinde hareket edebilecekleri güçlü bir demokrasi zeminini oluşturması itibariyle de, Kürdistan Ulusal Kongresinin bir an önce toplanması gerekmektedir. Çünkü Kürdistan halkı, savunmanın yanı sıra, birçok sosyal ve ekonomik sorununun çözümünü de böyle ortak bir ulusal iradenin oluşumunda görmektedir. Ondan da önemlisi her dört parça Kürdistan’da Kürtlerin kazanımlarının korunması ve özgürlükleriyle güvenliklerinin sağlanması ancak Ulusal Kongrenin gerçekleşmesine bağlıdır. Ayrıca Kürt dostları da, bu iradenin Ortadoğu’da Kürt sorununun çözümünde büyük roller alarak Bölge barışı ve istikrarına katkıda bulunmasını beklemektedir.

Kürdistan halkının ve dostlarının umut ve beklentilerine cevap vermek, Kürdistan’ın tüm siyasi ve toplumsal güçlerinin sorumluluğundadır. Bu sorumluluğun gereğini layıkıyla yerine getirebilmek de, herkesin dar birey ve parti çıkarlarını aşan bir yaklaşım göstermesiyle mümkündür. Bu anlayış ve bilinçle tüm siyasi ve toplumsal güçleri kesintiye uğrayan Ulusal Kongre çalışmalarını yeniden gündemlerine almaya ve Kürdistan Ulusal Kongresinin toplanması için hızla harekete geçmeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halk, 'inşaat durdurulacak' sözünün tutulmasını bekliyor

SONRAKİ HABER

FED, piyasaya para sürmeyi bitirdi, dolar yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...