30 Ekim 2014 02:00

Yeni ölümler olsun istemiyoruz

Biz madenciler olarak Manisa Soma’dan Ankara’ya gitmek için yürüyerek yola çıktık, yürürken yolda saat 14.45’te Karaman Ermenek madeninde yaşanan facianın haberini aldık.

Paylaş

Soma Kömürleri AŞ’den bir grup işçi*

Biz madenciler olarak Manisa Soma’dan Ankara’ya gitmek için yürüyerek yola çıktık, yürürken yolda saat 14.45’te Karaman Ermenek madeninde yaşanan facianın haberini aldık. Bizim Ankara’ya gitme kararımızın amacı geleceğimizin belli olmaması, bize verilen sözlerin tutulmaması ve muhatap olarak kimle görüşeceğimizi bilemeyişimiz gibi belirsizliklerin çözülmesiydi.
Bu mektubu yazdığımız sırada Manisa’dan Konya yolunda otobüsteyiz. Yolda Ermenek’teki acı olayı duyduğumuzda arkadaşlarla yeniden değerlendirdik ve Ermenek’e gitmeye karar verdik. Oradaki arkadaşlarımıza taziyede bulunup gerekirse yardıma ihtiyaçları varsa, yardım etmeye gidiyoruz. Konya Ermenek’teki “görevimiz” bittikten, taziyemizi yaptıktan sonra Ankara’ya gitme gibi bir hedefimiz var. Bizlerin bu yürüyüş kararını almamızdaki başlıca nedenler, tek başına maaş veya kömür yardımı değil, daha bir çok önemli sebepler var. İlk olarak bizler önümüzü göremiyoruz, yarın ne olacağımızı bilmiyoruz, işimize devam edip etmeyeceğimizi, devam edersek madenlerde can güvenliğimizin olup olmadığını bilmiyoruz, sağlığımız, canımız için neler yapıldı bilmiyoruz. Bizim için torba yasası çıktı ama bu torba yasasında sadece maaşlarımız arttırıp hafta tatili verdiler, biz sadece bunları istemiyoruz. İlk önce can güvenliğimiz geliyor. Bir daha 301 arkadaşımızı kaybetmek istemiyoruz. Yeni maden kazaları olsun istemiyoruz. 5 aydan fazla süre geçmesine rağmen ocaklarda önlem alınmadı, bunun için hiçbir çaba sarf edilmedi. Buradan Enerji Bakanı Taner Yıldız’a soruyoruz; katliam olalı 5.5 ay oldu, neden bu süre zarfında maden ocaklarında hiçbir iyileştirme yapılmadı? Bizleri neden mağdur ettiler? Bize verilen sözler niçin yerine getirilmedi?  Biz bunların cevaplarını almak istiyoruz.

*Manisa

ÖNCEKİ HABER

Örgütlü işçi sayısı neden azalıyor, nasıl artar?

SONRAKİ HABER

Rant var, depremde kaçacak yer yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...