29 Ekim 2014 19:16

Tüzel’den Eroğlu için soru önergesi

Çocuk işçi ölümleri konulu filmiyle ödül alan Yönetmen Suat Eroğlu’ya HAK-İŞ etkinliğinde yumruklu saldırı ve polis sorgusu hakkında HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel soru önergesi verdi.

Paylaş

Çocuk işçi ölümleri konulu filmiyle ödül alan Yönetmen Suat Eroğlu’ya HAK-İŞ etkinliğinde yumruklu saldırı ve polis sorgusu hakkında HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel soru önergesi verdi. İçişleri Bakanlığına yanıtlaması talebiyle verilen soru önergesinde Tüzel, saldırganın kimliği ve sorguya alınıp alınmadığına dair bilgi istedi.

Hak-İş Sendikasının kısa film yarışmasında çocuk işçi ölümlerini anlatan filmiyle ödül alan Yönetmen Suat Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı eleştirince o esnada salonda yakasında Hak-İş kartıyla bulunan biri tarafından saldırıya uğramıştı. Eroğlu, saldırının ardından şikayetinin alınması için götürüldüğü karakolda saatlerce sorgulandığını ifade etmişti.

Tüzel soru önergesinde; Yönetmen Suat Eroğlu’ya saldıran şahsın kim olduğunu, salona nasıl girdiğini ve hakkında ne işlem yapıldığını sordu. “Bu saldırının Bülent Arınç’ın Suat Eroğlu’yu hedef göstermesi ile bir ilişkisi var mıdır?” diye soran Tüzel, saldırının ardından polisin, neden saldırganı değil de, Eroğlu’yu sorguladığının da cevaplanmasını istedi.Tüzel, “Son on yıldır çocuk işçi ölümlerinin ayyuka çıktığı bir dönemde böyle bir konuya dikkat çekilmesi bir sendikanın düzenlediği etkinlikte kimleri neden rahatsız etmiştir?” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çift dilli genç şairler antolojisi

SONRAKİ HABER

Gülfer Akkaya'ya mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...