29 Ekim 2014 19:07

Almanya’da her 6 kişiden biri yoksul

Dünyanın en zengin beş ülkesinden biri olan Almanya’da her 6 kişiden biri yoksul. Federal İstatistik Dairesinin açıkladığı verilere göre, Almanya’da yoksulluk tehdidi ile karşı karşıya olanların sayısı yaklaşık 13 milyon dolayında. Bu, nüfusun yüzde 16.1’ine karşılık geliyor.

Paylaş

Dünyanın en zengin beş ülkesinden biri olan Almanya’da her 6 kişiden biri yoksul.

Federal İstatistik Dairesinin açıkladığı verilere göre, Almanya’da yoksulluk tehdidi ile karşı karşıya olanların sayısı yaklaşık 13 milyon dolayında. Bu, nüfusun yüzde 16.1’ine karşılık geliyor.

Tek başına yaşayanlar için 979 avroluk aylık gelir yoksulluk sınırı olarak kabul ediliyor. Araştırmada, 14 yaşın altında iki çocuklu bir ailede ise aylık 2 bin 56 avroluk gelir sınır olarak kabul edildi.

Özellikle düşük ücretli işlerde çalışanların, tek başına çocuk büyütenlerin, uzun dönemli işsizlerin ve göçmenlerin yoksulluk riski ile karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekiliyor.

YAŞLILAR YURDUNDAN ATILIYOR

Almanya’da yoksulluğun görüntüsü farklı farklı.  Sokakta boş şişe toplayan, köşe başlarında dilenen,  ev kirasını ödeyemediği için evsiz kalanların yanına şimdi de 100 yaşında olmasına rağmen geliri yetersiz olduğundan yaşlılar yurdundan atılacak Emil Deede eklendi.  Yedi yıldan beri Düsseldorf’a yakın Jüchen’deki bir yaşlı bakımevinde yaşayan 100 yaşındaki Emil Voetzsch, parası masrafları karşılamaya yetmediği için sokağa atılacak.  Yurt yönetimi, borçları arttıkça artan adamın yurttan atılması kararını aldı, Voetzsch ise kararı kaldırtmak için mahkemeye başvurdu. Emekli oluncaya kadar vardiyalı bir işte çalışan Emil Voetzsch, emeklilik maaşı ve bakım sigortasından aldığı paranın bakımevinin masraflarını karşılayamadığını, elinde günlük gazete alacak veya kahve içecek para kalmadığını söyledi.

Voetzsch’in davasının aylarca sürebileceği, bu süre içinde evden atılması halinde nerede kalacağı merak ediliyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İslamcı muhaliflerin Kobanê hoşnutsuzluğu

SONRAKİ HABER

Çift dilli genç şairler antolojisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...