29 Ekim 2014 18:47

Lisede harem selamlık tartışması

Esenler Akşemşettin İmam Hatip Lisesinde kız ve erkek öğrencilerin sabahçı ve öğlenci olarak ayrılarak, birbirlerini dahi göremeyecek şekilde düzenlemeyle ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, uygulamayı “Fiziki şartlar ve veli isteği” diyerek savundu.

Paylaş

Esenler Akşemşettin İmam Hatip Lisesinde kız ve erkek öğrencilerin sabahçı ve öğlenci olarak ayrılarak, birbirlerini dahi göremeyecek şekilde düzenlemeyle ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, uygulamayı “Fiziki şartlar ve veli isteği” diyerek savundu. Eğitim Sen de fiziki şartların bahane olduğunu söyledi.

Hürriyet’ten Gönül Koca’ya konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, uygulamayı doğrulayarak “Okulun karma eğitim yapısını bozan bir uygulama değil” diye konuştu. Yıldız, “Okulun fiziki şartları uygun olduğunda karma eğitime geçilecek. Aile Birliği ve velilerle görüşülerek kız ve erkek öğrenciler ayrı saatlerde eğitim alacak şekilde planlama yapılmış. Ama bu durum okulun karma eğitim yapısını bozan bir uygulama değil” dedi.

Uygulamayla ilgili Eğitim Sen de basın açıklaması yaptı. Yapılan yazılı açıklamada Yıldız’a, “Öğrencinin kız ve erkek olarak ayrılması ne gibi bir fiziki imkan yaratmıştır” diye soruldu. Açıklamada, “AKP’nin daha önceki gerici uygulamalarında da görüldüğü gibi bu uygulama da pilot bölgelerde uygulanmaya başlanmıştır. Toplumun tepkisi ölçüldükten sonra toplumun duruma alıştırılarak uygulamanın yasallaştırılması hedefleniyor. Yıldız’ın açıklamaları uygulamayı meşrulaştırmaya yöneliktir” denildi. Eğitim Sen uygulamanın veli isteği üzerine yapıldığının söylenmesine tepki göstererek, “Madem veli isteğini dikkate alıyorlar, velilerin ücretsiz eğitim talebine, Alevi velilerin zorunlu din dersinin kaldırılması talebine, farklı dilde eğitim talebine neden kulak tıkamışlardır” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de uygulamayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Tekin, “Çocuklarımızın geleceğinin AKP Hükümeti tarafından Şehzade Bilal’in ellerine bırakıldığını bir kez daha görüyoruz. Bu uygulama bağnazlıktan, gericilikten başka bir şekilde açıklanamaz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Failler değil, tanıklar gözaltında’

SONRAKİ HABER

DEÜ hemşireleri ‘Artık yeter’ diyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...