29 Ekim 2014 15:41

AKP, 19. yüzyıl koşullarını dayatıyor

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yaptıkları yürüyüşle Ermenek’te 18 maden işçisinin mahsur kalmasına yol açan kazayı protesto etti.

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yaptıkları yürüyüşle Ermenek’te 18 maden işçisinin mahsur kalmasına yol açan kazayı protesto etti. Eylemde, AKP iktidarının, bugüne kadar binlerce işçinin ölümüne yol açan iş cinayetlerini önleme konusunda hiçbir tedbir almadığı belirtildi. 19 yüzyıl çalışma koşulları dayatmasına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.  

Karşıyaka İZBAN tren istasyonunda toplanan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Ermenek’te 18 maden işçisinin madende mahsur kalması ile ilgili olarak yürüyüş düzenledi. Eylemde söz konusu madenin çalışmasına göz yumduğu ifade edilen AKP Hükümeti protesto edildi. Karşıyaka çarşısı boyunca devam eden yürüyüşte, “Ermenek işçisi yalnız değildir”, “Ermenek’ten Soma’ya hesap sormaya” sloganları atıldı. Çarşı girişinde sonlandırılan yürüyüşün ardandan kitle adına açıklama yapan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, madenlerdeki çalışma koşulları nedeniyle işçilerin göz göre göre ölüme gönderildiğini ifade etti. Olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen hâlâ işçilere ulaşılamamış olmasını da eleştiren Kılıç, “Soma’da yaşanan ve 301 işçinin hayatına mal olan maden faciasının ardından Karaman’da yaşananlar maden sahiplerinin en temel işçi sağlığı ve güvenliği konusunda atılması gereken adımları atmadığını göstermektedir” dedi.

Son olarak OSTİM’de ve Ermenek’te yaşananların, çalışma yaşamını her geçen gün daha güvencesiz hale getiren sistem sürdükçe iş cinayetlerinin de devam edeceğini gösterdiğini belirti.

Kılıç, AKP’nin dayattığı 19. Yüzyıl çalışma koşullarına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaparak, olayda ihmali bulunan herkesin hesap vermesini talep ettiklerini belirtti. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

'Yemeğin aşağıda yenmesi böyle bir sonuç doğurdu'

SONRAKİ HABER

Eski İBB Başkanı Gürtuna: Yarın inşaat durdurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...