29 Ekim 2014 15:10

'İşçilerin mezarını bizzat AKP kazdı'

Ermenek'te yaşanan maden faciası Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Adalar MİGROS önünde basın açıklaması yapan kitle "Soma, Ermenek Cinayettir. Katil AKP Hesap Verecek yazılı pankart açtı.

Paylaş

Ermenek'te yaşanan maden faciası Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Adalar MİGROS önünde basın açıklaması yapan kitle "Soma, Ermenek Cinayettir.  Katil AKP Hesap Verecek yazılı pankart açtı.

Kitle adına basın metnini okuyan Onur Kest, her gün 4 işçinin alınmayan tedbirler yüzünden hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bu ölümlerin sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu kaydeden Kest, “Aynı madende daha önce 2 kere su baskını meydana gelmiş, düzenlemeler yapılsaydı, tedbirler alınsaydı işçi kardeşlerimiz şu an yerin 300 metre altında yaşam savaşı veriyor olmayacaktı.  Soma’dan hiç ders çıkarmayan hükümet bu yaşananları da ‘iş kazası’ olarak anacak” dedi.

AKP’nin yaptıklarıyla kendisini temize çıkarma şansı kalmadığını dile getiren Kest, binlerce işçinin mezarının denetimsizlik ve torba yasalarla bizzat AKP tarafından kazıldığını söyledi. Enerji ve Çalışma Bakanlarına seslenen Kest,  "İşyerlerini denetlemeyen, patrona destek veren Bakanlara sesleniyoruz; derhal istifa edin. Bu toplumun artık daha fazla işçi ölümü haberi almaya sabrı kalmadı. Daha fazla işçinin ölmemesi, patronların artık gereken önlemleri alması için Karaman Maden patronu yargılanmalı ve hak ettiği cezayı almalıdır.” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL )

ÖNCEKİ HABER

‘Fatih’ davasını Devrim Evin kazandı

SONRAKİ HABER

'Yemeğin aşağıda yenmesi böyle bir sonuç doğurdu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...