30 Ekim 2014 04:43

Astsubay yaşamını yitirdi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Astsubay Necdet Aydoğdu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Paylaş

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 2 maskeli saldırgan, bir astsubaya silahlı saldırıda bulundu. Astsubay Necdet Aydoğdu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli olduğu belirtilen Necdet Aydoğdu, beraberinde eşi ile birlikte pazarda alışveriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırganlar olay yerinden kaçarken, Astsubaya ilk müdahale olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı. Aydoğdu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Astsubayın önce öldüğü açıklanmıştı ancak daha sonra kalp masajıyla yaşama döndürüldüğü açıklanan astsubayın yaşamını yitirdiğini ilişkin haber gece yarısı geldi.

Aydoğdu'nun cenazesi bugün saat 11.00'de Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na gönderilecek. Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi buradan memleketi Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Pelitliyatak mahallesine götürülerek toprağa verilecek.

GENELKURMAYDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı bu sabah internet sitesinde Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun yaşamını yitirmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"29 Ekim 2014 günü saat 16.50 sularında, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Körhat mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşkalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmış, ancak kurtarılamayarak şehit olmuştur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HDP: SALDIRIYI KINIYORUZ

HDP, konuya ilişkin açıklama yaparak "Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyoruz. 29 Ekim günü Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendik. Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz" dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Alışıldık açıklama: İhmal varsa hesabı sorulur

SONRAKİ HABER

Humus'ta bombalı araçla saldırı: 37 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...