29 Ekim 2014 13:17

Cinayetten önce aydınlatma fişeğiyle ortalık aydınlatıldı!

Şırnak Silopi'de, polisin açtığı belirtilen ateşle vurularak hayatını kaybeden Salih Yiğit'in (22) vurulmasına tanıklık eden mahalle sakinleri, polisin hedef gözeterek ateş açtığını söyledi.

Paylaş

Şırnak Silopi'de, polisin açtığı belirtilen ateşle vurularak hayatını kaybeden Salih Yiğit'in (22) vurulmasına tanıklık eden mahalle sakinleri, polisin hedef gözeterek ateş açtığını söyledi. Bir mahalle sakini polislerin ateş açmadan önce havaya aydınlatma fişeği atarak ortalığı aydınlattığını, ardından da silahlarını ateşlediğini anlattı.

Şırnak'ta, dün Cudi Dağı'nda başlatılan askeri operasyonun ardından Silopi ilçesine bağlı Başak mahallesinde operasyonun durdurulması için sokağa çıkıp eylem yapan gençlere yönelik müdahale sırasında Salih Yiğit (22), polis tarafından sıkıldığı belirtilen kurşunla vurularak hayatını kaybetti. Vurulduktan sonra uzun süre yerde kalan Yiğit, daha sonra mahalle sakinleri tarafından yerden kaldırılarak götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi'nde biri kasığına diğeri bacağına isabet eden kurşunlar yüzünden yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Özellikle Kobanê protestoları sonrası polisin yetkilerini daha da genişletmek üzere AKP Hükümeti tarafından Meclis'e getirilen yeni "Güvenlik Tasarısı"nın sokakta açık infazlar gerçekleştirilmesini meşru hale getireceği yönünde kaygıların olduğu bir dönemde Yiğit'in sokak ortasında vurularak öldürülmesi, mahalle sakinlerinin de anlatımlarıyla hedef gözeterek vurulduğu kuşkularını büyüttü.

Güvenlik gerekçesiyle isimlerini vermeyen ve anlattıklarının kayıt altına alınmasını istemeyen bir mahalle sakini, olaylar sırasında polisin havaya aydınlatma fişeği attığını sonrasında da eylemcileri gerçek silahlarla hedef aldığını ifade etti.

Sıkılan kurşunlarla yaralanması üzerine yanındaki arkadaşlarının Salih'i yaralı halde yaklaşık 20 metre sürükleyerek olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştıklarını ancak o esnada sokağın başına gelen Akrep tipi zırhlı araçtan tekrar seri şekilde ateş açılması üzerine arkadaşlarının Yiğit'i bırakarak geri çekilmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Vurulması sonrası yerde kalan Yiğit'in yanına gitmeye çalışırken mahalle sakinleri olarak polis tarafından engellendiklerini söyleyen bir diğer tanık ise Yiğit'in yanına ulaştıklarında yaralı olduğunu görünce birinin hemen ambulansı aradığını ancak ambulansın oldukça geciktiğini kaydetti.

Yaşamını yitirmesi sonrası Silopi Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırılan Yiğit'in cenazesi oradan da otopsi için getirildiği Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

VURULDUĞU YERİ YIKAIP TEMİZLEDİLER!



Yiğit'in vurulduğu yerde inanılması zor bir olay yaşandı. Yiğit'in önünde vurulduğu ev sakinleri, olay sonrası en önemli delil yeri olarak sayılan olay yerindeki kanları yıkayarak temizledi.

Olaydan sonra inceleme yapmak üzere yeniden mahalleye gelen polisler ise evdeki 3 kişiyi gözaltına alıp, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Gözaltına alınan kişiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖTÜRÜLDÜ



Otopsi işlemleri için Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne getirilen Yiğit'in cenazesi hastane önünde MEYADER ile DBP İl Örgütü yöneticileri tarafından karşılandı. Birkaç saat içerisinde tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından Yiğit'in cenazesi ailesince teslim alınıp, "Şehit namirin" sloganları eşliğinde defnedilmek üzere yeniden Silopi'ye götürüldü. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak Üniversitesi öğrencileri Bologna sürecine direniyor

SONRAKİ HABER

Alışıldık açıklama: İhmal varsa hesabı sorulur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...