29 Ekim 2014 13:03

'91 yıldır işçiler ölüyor'

Ermenek'teki 18 işçinin toprak altında kaldığı faciaya tepki gösteren emek ve demokrasi örgütleri, Ankara'da Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 91. yılı kutlanan Cumhuriyette hala iş cinayetleri yaşandığına dikkat çekildi.

Paylaş

Ermenek'teki 18 işçinin toprak altında kaldığı faciaya tepki gösteren emek ve demokrasi örgütleri,  Ankara'da Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 91. yılı kutlanan Cumhuriyette hala iş cinayetleri yaşandığına dikkat çekildi.

Ermenek'te Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait madende su basması sonucu toprak altında kalan 18 işçi için Madenci Anıtı önünde ortak basın açıklaması düzenleyen KESK, DİSK, TMMOB ve ATO yaşanan kazanın nedeninin AKP iktidarının sermaye yanlısı politikaları olduğunu ifade etti.  "Kaza değil cinayet, kader değil katliam" sloganlarının atıldığı açıklamaya Emek Partisi, ÖDP ve Halkevleri de destek verdi.

'AKP KORUYOR'

Ortak basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, 29 Ekim günü Cumhuriyet kutlamalarının olduğunu ancak ortada kutlanacak bir Cumhuriyetin olmadığını ifade etti. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana 91 yıl geçmesine rağmen iş cinayetlerinde bir şeyin değişmediğini belirten Çakmak,  sermayenin hala koruma altına olduğunu ifade ederek, "35 TL yevmiye kazanmak için toprak altına inen madenciler can verirken, ülkenin dört bir yanında faaliyet gösteren maden şirketleri AKP iktidarının koruması altındadır" dedi.

OYALAMA HAREKETLERİ!

Çakmak, AKP'nin Soma katliamından sonra torba yasayla yaptığı düzenlemeleri emekçileri korumayı değil taşeronlaştırma ve kuralsız çalışmanın yaygınlaştırmayı hedeflediğini dile getirdi. ILO'nun 176 sayılı maden ocaklarıyla ilgili sözleşmesinin hala imzalanmadığını da hatırlatan Çakmak, "AKP her konuyu kullandığı gibi bu konuyu da Soma'nın acısını dindirmek için kullanmış ve bugüne kadar imzalamamıştır" diye konuştu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Son Urartulu kısa filmine ödül

SONRAKİ HABER

IŞİD, 30 kişiyi kurşuna dizdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa