29 Ekim 2014 12:15

OSTİM'de zehirlenen işçi yaşamını yitirdi

OSTİM-İvedik OSB'de önceki gün gerçekleşen patlamada sonucu zehirlenerek yoğun bakıma kaldırılan Ahmet Saçan işçi yaşamını yitirdi.

Paylaş

OSTİM-İvedik OSB'de önceki gün gerçekleşen patlamada sonucu zehirlenerek yoğun bakıma kaldırılan Ahmet Saçan işçi yaşamını yitirdi.

Özpetek Sanayi Sitesi'nde kuru buz üretimi yapan Buzbuz Ltd Şti'ye ait iş yerinde gerçekleşen patlama nedeniyle çevreye yayılan gazdan diğer işyerlerindeki işçiler de etkilenmişti. Patlama, sıvı karbondioksit taşıyan tankerin iş yerinin gaz depolarına nakil yaptığı sırada meydana gelmişti. Patlamanın yaşandığı dükkanın yanındaki iş yerinde çalışan Ahmet Saçan da gazdan zehirlenerek yoğun bakıma alınmıştı. Dün kaldırıldığı Onkoloji Hastanesi'nde yaşamını yitiren Saçan, evli ve 3 çocuk babasıydı. Saçan'ın cenazesi bugün Çorum'un Sungurlu'da defnedilecek.

Olay yerinde inceleme yapan uzmanlara göre bu gibi tehlikeli işlerin yapımında çok az işçi çalışmalı ve ilgililere haber verilmeli. Birçok ihmalin ve tedbirsizliğin yol açtığı iş cinayeti, 3 yıl önce gerçekleşen ve 20 işçinin öldüğü kazadan ders çıkarılmadığını bir kez daha gösterdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Devlet buraya gelmiş, bomboş gelmiş, sadece gövde gösterisi’

SONRAKİ HABER

Zemanlandia iş başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...