09 Temmuz 2011 10:28

Schneider’da eylem süreci başladı

Uzun süredir örgütlenme mücadelesi veren Schneider Elektrik işçileri, Bakanlığın verdiği yetkiye işverenin itiraz etmesi sonucu başlayan dava sürecinin uzaması üzerine eylemlere başladı.DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş, iş yerinde yetki almak için Bakanlığa başvuru yapmış, fabrika yetkilileri de yetkiyi durdurmak i&ccedi

Schneider’da eylem süreci başladı
Paylaş

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş, iş yerinde yetki almak için Bakanlığa başvuru yapmış, fabrika yetkilileri de yetkiyi durdurmak için mahkemeye başvurmuştu.  İşçiler ve örgütlü oldukları Birleşik Metal-İş Sendikası artık örgütlülüklerinin tanınması, toplusözleşme yapabilme talebi ve iş yerinde uygulanan baskılara karşı eylem sürecine başladı.  

Önceki gün ilk eylemlerini gerçekleştiren Schneider işçileri, iki vardiya grubunun değişimi sırasında fabrika önünde bu durumu protesto etti. 07.00-15.00 ve 15.00-23.00 vardiya değişimi sırasında, servislerle iş yeri önüne gelen işçiler, kart bastıktan sonra içeriye girmeyerek fabrika önünde toplandı. Birleşik Metal-İş Şube Başkanı ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, yıllardır Schneider iş yerinde çalışan, gençliğini fabrikada harcamış insanların, eşlerinin, çocuklarının rızkını geciktirmeye çalışan anlayışa karşı fabrika önünde olduklarını söyledi.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Gebze ve Manisa’daki işçilerle aldıkları ortak kararlar doğrultusunda artık sessiz kalmayacaklarını, boyun eğmeyeceklerini ifade eden Çeltek, “Bundan sonraki süreçte daha çetin bir mücadele bizleri bekliyor” dedi. Fabrika yöneticilerinin kadın-erkek demeden işçilere baskı uyguladığını belirten Çeltek, dilsiz bir işçinin masraflarını karşılamak sözüyle sendikadan istifa ettirildiğini, gerekli girişimleri Cumhuriyet Savcılığına yapacaklarını söyledi. “Bıçak kemiğe dayandı. Birilerinin keyfi yerinde olacak diye, kendileri rahatlık içerisinde çalışacak diye yıllardır burada çalışan işçilerin sırtından geçinmeyi artık bıraksınlar” diyen Çeltek, işçilerin çocuklarına götürdükleri ekmeği büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti. İçeride en ufak bir baskı, tehdit olduğunda, ne olursa olsun kimsenin yanına kâr kalmayacağına vurgu yapan Çeltek, “Bundan sonra Schneider işçisinin ensesine vurup lokmasını kimsenin alamayacağını birilerinin bilmesi gerek” dedi.

Schneider işçilerinin önünde 15-20 günlük bir eylem planı var. Yarın (Pazartesi) Manisa Schneider fabrikasında eylem yapılacak ve İzmir’den de desteğe gidilecek. Salı günü diğer sendikaların da katılımı ile organizede yürüyüş planlanıyor. Giriş çıkışlarda alkışlı eylem ve kokart takma eylemleri de yapılacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Srebrenitsa '8 bin 372 ayakkabı'yla anıldı

SONRAKİ HABER

‘Bu kadın mı vekilimizi koruyacak!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...