09 Temmuz 2011 06:24

JİTEM Genelkurmay’dan habersiz kurulmuş!

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, emekli albay ve Ergenekon davası sanıklarından Arif Doğan’ın kamuoyuna yansıyan birtakım açıklamaları nedeniyle JİTEM ile ilgili başlattığı soruşturmada, JİTEM adlı oluşumun, İçişleri Bakanlığının onayı olmadan ve Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınmadan, Jandarma Genel Komutanlığın

JİTEM Genelkurmay’dan habersiz kurulmuş!
Paylaş

“Terör ve organize suçlara” bakmakla görevli olan Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından bir süre önce başlatılan soruşturma kapsamında “'JİTEM adlı bir oluşumun var olup olmadığı” konusunda İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MIT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne yazılar yazdı.

Gelen cevaplarda, JİTEM’in varlığı kabul edilerek, JİTEM ‘terörle mücadele’ kapsamında faaliyet gösteren bir oluşum olarak gösterildi. Jandarma Genel Komutanlığından verilen cevaptaysa JİTEM’in, 1990 yılında sonlandırıldığı belirtildi.

JANDARMA KURDU

Soruşturmayı yürüten Savcı Yüksel, JİTEM’in kurulduğu kabul edilen 1988 yılı ile 2005 yılına kadar geçen süreçte, JİTEM’in karıştığı söylenen olaylarla ilgili de inceleme yapıyor.

Savcı Hakan Yüksel’in yürüttüğü soruşturmada, JİTEM’i,   İçişleri Bakanlığının onayı olmadan ve Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınmadan, Jandarma Genel Komutanlığının kendi inisiyatifiyle kurulduğu iddia edildi.

JİTEM’le ile ilgili olarak asker şahıslar hakkında yapılan soruşturmasına ilişkin de savcı Yüksel, “'yetkisizlik” kararı vererek, dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği bildirildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

TÜDEF: ‘Bürokrasi çarkı sonunda işledi'

SONRAKİ HABER

194. devlet resmen kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...