28 Ekim 2014 12:26

KİK’ten taşerondan yana karar

Kamu İhale Kurumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi park bahçe ihalesiyle ilgili taşerondan yana karar vererek ihalenin taşeron şirkete verilmesini onayladı.

Paylaş

Kamu İhale Kurumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi park bahçe ihalesiyle ilgili taşerondan yana karar vererek ihalenin taşeron şirkete verilmesini onayladı. Kararın tebliğ edilmesinden sonra belediyenin taşeron şirketle sözleşme imzalaması bekleniyor. Taşeron şirket ihaleden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğini açıklarken, kentte yeni bir krizin yaşanması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde krize yol açan park bahçeler ihalesinde yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan ihalenin taşeron şirket Dermar’a verilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ Şirketi ihaleyi Kamu İhale Kurumu’na taşımıştı. Bin 170 işçiyi ilgilendiren itiraza KİK’ten ret geldi. İhalenin taşeron şirkete verilmesini hukuka uygun buldu.

DERMAR UYGUN BULUNDU

İZENERJİ’nin İZENERJİ A.Ş.’nin mevcut hizmetleri yerine getirdiği, kamu yararına hizmet sunduğu, işin devamlılığı için daha kaliteli ve daha tecrübeli hizmet sunacağı yönündeki itirazlarını reddeden Kamu İhale Kurumu verdiği kararda Dermar’ın şirket mali yapısının uygun olduğu, ekonomik durumunun ise rekabet edebilir durumda olduğu ifade edildi.

KENTTE YENİ BİR KRİZ YAŞANACAK

Resmi kararın önümüzdeki günlerde belediyeye tebliğ edilmesiyle birlikte Dermar Temizlik ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalanacak ve firma işbaşı yapacak ancak Genel İş İzmir 2 Nolu Şube de örgütlü park bahçe işçileri hiçbir şekilde taşeron şirkette çalışmayacaklarını yaptıkları eylemlerde dile getirmişti. Bu durum ise kentte yeni bir kriz yaratacak.

TAŞERON ŞİRKET VAZGEÇMİYOR

Öte yandan yerel basına açıklamada bulunan Dermar Şirketi Ortağı Remzi Sol ihaleden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini belirterek bir günde olsa iş başı yapmak istediklerini belirtti.  3 yıllık yapılacak ihaleye de gireceklerini ifade eden Sol “Sendikanın ne yaptığını anlamakta zorlanıyorum. Böyle bir mantık olmaz. İşçilere pankart verip ‘ekmeğimizden elini çek’ diyorlar. Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. İşçiler bizim bünyemizde çalışmaya başladıklarında sendika ile bir daha çalışmayacaklarını göreceksiniz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan'ın ailesinden Erdoğan'a suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Validebağ'da polis gaz ve plastik mermi ile saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...