28 Ekim 2014 02:00

Hak-İş yönetmenine sahip çıkmadı

HAK-İŞ Konfederasyonu resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, birincilik ödülü verdiği Yönetmen Suat Eroğlu’nun, törenin yapıldığı salonda darbedilmediğini söyledi. Açıklamada “Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, toplantımıza katılan heyete teşekkür eder, yarışmamızda dereceye giren ve ödül alan sanatçıları bir kez daha tebrik ederiz” denildi.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

HAK-İŞ Konfederasyonu resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, birincilik ödülü verdiği Yönetmen Suat Eroğlu’nun, törenin yapıldığı salonda darbedilmediğini söyledi. Açıklamada “Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, toplantımıza katılan heyete teşekkür eder, yarışmamızda dereceye giren ve ödül alan sanatçıları bir kez daha tebrik ederiz” denildi. Gazetemize konuşan Eroğlu, “Hak-İş Konfederasyonunun karar vermesi lazım, işçilerin sendikası mı, işçilerin filmlerini çeken sanatçılara mı destek veriyor?  Yoksa işçilerin ölümlerinden sorumlu olan bir hükümeti mi koruyor” dedi.
‘HAK-İŞ KARARINI VERSİN’
Hak-İş Konfederasyonunun Ankara’da düzenlediği 3. Hak-İş Kısa Film Yarışması Ödül töreninde, çocuk işçi ölümlerini anlatan ‘Fıtrat’ adlı filmiyle birincilik ödülü alan Yönetmen Suat Eroğlu, ödülünü aldıktan sonra darbedilmişti. Hak-İş  Konfederasyonu konuyla ilgili resmi İnternet sitesinde yaptığı açıklamada, “Başbakanımızın ayrılmasının ardından, ödül alan yönetmenin toplantı salonunun dışında, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmektedir” ifadesine yer verildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın,  salonda filmin izlenildiği sırada müdahale ederek, filmde geçen bir sigara ve küfür sahnesinin kesilmesini istediğini anlatan Eroğlu, “Sahnede, filmimden dolayı azar yedim ve konuşma ihtiyacı duydum. Arınç’ın konuşmalarından tahrik olan bir şahıs ‘Taksimci bilmem ne çocukları’ şeklinde bir küfür ederek, salonda bana yumruk attı” dedi. “Yaşananlar otelin kamera kayıtlarında var. Hak-İş olayları yanlış izah ediyor” diyen Eroğlu yapılan açıklamada, ‘Film gösteriminin tamamlanmasının ardından Yönetmen Eroğlu konuşmasında, en üst düzeyde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kendisine gösterilen nezaketin aksine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı hedef alarak, ortamı gerecek nitelikte bir konuşma yapmış’ ifadesini kabul etmediğini söyledi. Eroğlu, “Hak-İş Konfederasyonunun karar vermesi lazım, işçilerin sendikası mı, işçilerin filmlerini çeken sanatçılara mı destek veriyor?  Yoksa işçilerin ölümlerinden sorumlu olan bir hükümeti mi koruyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Batıda Spurs doğuda Cavs

SONRAKİ HABER

Ukrayna’da kim kazandı kim kaybetti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...