28 Ekim 2014 02:00

Batıda Spurs doğuda Cavs

NBA’de 69. sezon bu geceyi çarşambaya bağlayan saatlerde oynanacak maçlarla başlıyor. Teksas derbisinde son şampiyon San Antonio Spurs, Dallas Mavericks’i ağırlarken, New Orleans Pelicans da Orlando Magic’le karşılaşacak.

Paylaş

Mithat Fabian SÖZMEN
İstanbul

NBA’de 69. sezon bu geceyi çarşambaya bağlayan saatlerde oynanacak maçlarla başlıyor. Teksas derbisinde son şampiyon San Antonio Spurs, Dallas Mavericks’i ağırlarken, New Orleans Pelicans da Orlando Magic’le karşılaşacak. Her iki müsabaka da Türkiye saati ile 03.00’te başlayacak. Saat 05.30’daki gecenin son maçında ise Los Angeles Lakers, Staples Center’da Houston Rockets’la oynayacak.
HER ŞEY BİRDENBİRE OLDU!
San Antonio Spurs’un tartışmasız hakimiyetiyle tamamlanan 2013/14 sezonu sonrası önemli taşlar yerinden oynadı. En önemli değişiklik kuşkusuz, ligin en iyi oyuncusu olarak kabul edilen LeBron James’in Miami Heat’ten ayrılmasıydı. James’in Miami’de geçirdiği 4 sezonun ardından sözleşmesindeki opsiyon hakkını değerlendireceğini açıklaması sonrası, tüm transfer piyasası bu karara göre şekillendi. James’le birlikte Heat’in büyük üçlüsünün diğer simaları Dwyane Wade ve Chris Bosh da opsiyonlarını kullandı. James’in nihayetinde eski takımı ve memleketi Cleveland Cavaliers’a dönmesiyle yeni bir süreç başladı.
Cavaliers yönetimi  bu dönemde ligin en gözde oyuncularından Kevin Love’la da gizli bir prensip anlaşmasına vardı. Minnesota Timberwolves’un yıldız forvetini, 2014 draftının 1 numaralı seçimi Andrew Wiggins ve 2013’ün hayal kırıklığı yaratan 1 numarası Anthony Bennett karşılığında kadrosuna kattı. Cavs, James’in çekim gücü sayesinde Mike Miller ve Shawn Marion gibi veteranları da Cleveland’a getirmeyi başardı. Cavs’in yeni görüntüsüyle sahada neler yapacağı konusunda elimizde somut bir veri olmasa da, şu anda San Antonio Spurs’ten sonra ligin şampiyonluk için en güçlü adayı olarak görülüyor.
HEAT FIRTINAYI ATLATTI
James depremi sonrası Wade ve Bosh’u da kaybetme tehlikesi yaşayan Miami Heat’te Pat Riley süreci başarılı bir şekilde yönetti. Önce iki yıldızını elinde tuttu sonra James’in yerine Luol Deng gibi bu şartlarda bulunabilecek en iyi ismi getirdi. Böylece Doğu Konferansı’nda saygıdeğer yerini koruyacak kaliteyi tutturdu.
BULLS GELİYOR
Doğu Konferansı’ndaki önemli değişikliklerden biri de Pau Gasol’un Chicago Bulls’u tercih etmesiydi. Derrick Rose’un da yavaş yavaş kendini bulmasıyla Bulls, Doğu’da Cavs’le birlikte en büyük favori haline geldi. Merkez grubunda geçtiğimiz normal sezonun Doğu lideri Indiana Pacers ise Lance Stephenson’ı Charlotte Hornets’e, Paul George’u ise sakatlığa kaptırması sonrası yeni yıldan pek de umutlu değil.
Atlantik grubunda ise Toronto Raptors, Playoff-yeter kadrosuna Lou Williams’ı ekledi. New York Knicks, Carmelo Anthony ile yeniden sözleşme imzaladı ve Phil Jackson’ın üçgen hücumu için yönlendirebileceği Derek Fisher’ı koçluk koltuğuna oturttu. Knicks maceraya girmeyerek kendisi için en iyisini yapmış gözüküyor. Bu sezondan fazla bir beklentilerinin olmadığı ortada zaten.
BATI HÂLÂ VAHŞİ
Batı Konferansı, yıllardır olduğu gibi Doğu’dan çok daha güçlü ve çekişmeli bir pozisyonda. San Antonio Spurs, geride bıraktığımız sezon izleyenleri kendisine hayran bırakan makine düzeniyle şampiyonluğun bir numaralı adayı olarak sezona başlıyor.
Güneybatı grubunda Houston Rockets, Chandler Parsons ve Ömer Aşık’ı Batı’daki rakiplerine kaptırırken Chris Bosh’u kadroya katamayarak şampiyonluğa oynayacak bir takım yaratma hayallerini biraz daha erteledi.
Beklendiği üzere süperstarlığa doğru uçuşa geçen Anthony Davis’le Ömer Aşık’ın pota altını karartacağı New Orleans Pelicans’ın saha içi performansı merakla bekleniyor.
Kuzeybatı grubunda “Şampiyonluk trenini kaçırdı mı” soruları sorulan Oklahoma City Thunder sezona Kevin Durant’in sakatlığıyla başlıyor. Thunder, Thabo Sefolosha’yı kaybederken yerine keskin şutör Anthony Morrow’u koydu.
WARRIORS HEYECANI
Pasifik grubunda ise ırkçı başkanı Donald Sterling’in ligden uzaklaştırılması sonrası Los Angeles Clippers, daha “temiz” bir imajla yoluna devam ediyor. Chris Paul ve Blake Griffin için takımı şampiyonluğa taşımak halen çok zor gözüküyor. Ligin en heyecan verici hücum takımlarından Golden State Warriors, Stephen Curry’nin sürüklediği şovla Oakland’ı coşturmaya devam edecek. Warriors’ın şova Shaun Livingston’ı kattığını da hatırlatalım.
Geçtiğimiz sezonun sürprizi Phoenix Suns Isaiah Thomas’ı Gordan Dragic ve Eric Bledsoe’nun yanına ekledi. Los Angeles Lakers ise bu sezon Kobe Bryant’ın lig tarihinin en çok sayı atanlar sıralamasında yükselişini izlemenin dışında pek bir şey yapamayacak gibi duruyor. Efsane oyun kurucu Steve Nash de sakatlığı sebebiyle sezonu kapattı. 40 yaşındaki Nash henüz “emeklilik” kelimesini ağzına almıyor.
YENİ SEZONDAN NOTLAR
* Michael Jordan’ın sahibi olduğu Charlotte Bobcats, New Orleans’ın Pelicans adını almasından sonra 12 yıl sonra Charlotte Hornets ismine geri döndü.
* WNBA’in simge isimlerinden Becky Hammon, San Antonio Spurs’ün koç kadrosuna katıldı. Böylece ABD’de 4 büyük lig olarak kabul edilen NBA, NHL, MLB ve NFL’de ilk kez kadın bir koç, asistan koç olarak görev yapacak.
* NBA, ESPN ve TNT ile 9 yıllığına 24 milyar dolar karşılığı sözleşme yeniledi. Bu devasa sözleşmenin NBA’in değerini artırmasıyla 2016’dan itibaren her takım için eşit olan maaş kapı 63 milyon dolardan 88.8 milyon dolara yükseltilecek.

ÖNCEKİ HABER

Radikal, Elif İnce’yi işten çıkardı

SONRAKİ HABER

Hak-İş yönetmenine sahip çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...