27 Ekim 2014 11:54

Araçlar, içindeki insanlarla birlikte çekildi!

Validebağ Korusu’nun girişinde, planlarda yeşil alan olarak belirlenen araziye cami yapma girişimlerine karşı günlerdir nöbet tutan yaşam savunucularının iş makinelerinin giriş çıkışını engellemek üzere barikat olarak kurdukları araçlar içinde insanlarla birlikte havaya kaldırılıp, çekildi.

Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul

Validebağ Korusu’nun girişinde, planlarda yeşil alan olarak belirlenen araziye cami yapma girişimlerine karşı günlerdir nöbet tutan yaşam savunucularının iş makinelerinin giriş çıkışını engellemek üzere barikat olarak kurdukları araçlar içinde insanlarla birlikte havaya kaldırılıp, çekildi. Arabası çekilenler arasında Üsküdar Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri de vardı.

Validebağ Korusu’nun girişindeki yeşil alana, ağaçlar sökülerek yapılmak istenen cami inşaatına karşı vatandaşlar günlerdir nöbet tutuyor. Hukuki süreç devam ederken ve ortada inşaatla ilgili verilmiş bir yürütmeyi durdurma kararı varken yapılan inşaata tepki gösteren mahalleliler ve yaşam savunucuları, inşaatı durdurmak için farklı yöntemlere başvuruyor.

OTOMOBİLDEN BARİKAT

Bugün sabah saatlerinde inşaat alanına iş makinelerinin ve hafriyat kamyonlarının giriş çıkışını engellemek isteyen vatandaşlar, tek girişi bulunan inşaat alanının önüne araçlardan barikat kurdu. Ancak bir süre sonra bölgeye İstanbul Trafik Vakfı’na bağlı çekici aracı gelerek, park halinde bulunan araçları içindeki insanlarla birlikte havaya kaldırdı ve çekti.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN ARACINI DA ÇEKTİLER

Çekilen araçlar arasında, kenarda park halinde bulunan Üsküdar Belediyesi CHP’li iki meclis üyesinin de aracı bulunuyordu. Aracın üzerinde meclis üyesi olduğuna dair resmi belge bulunmasına rağmen araç, içinde belediye meclis üyeleriyle birlikte çekici yardımıyla havaya kaldırıldı ve çekildi. Araçların çekilme işlemi sırasında, alanda nöbet tutan vatandaşlar alkışlarıyla birlikte duruma tepki gösterdi.

Ardından inşaat alanında dozerler çalışmaya devam etti.

‘MESELE CAMİ DEĞİL, RANT’

Cami inşaatının devam ettiği alana CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Mehmet Bekaroğlu gelerek polis ve TOMA barikatının önünde açıklama gerçekleştirdi. Burada konuşan Kadir Gökmen Öğüt, “Burada cami değil, rant meselesi var. Validebağ Korusu’nu yapılaşmaya açıyorlar” diye konuştu.

Mehmet Bekaroğlu ise, AKP’li Üsküdar Belediyesi insanları cami düşmanı olarak gösterdiğini söyleyerek, “Kim düşman, buradaki insanlar kentine, doğasına, yeşiline korusuna sahip çıkıyor. Burada acı bir durum var. Polis ile halk karşı karşıya getiriliyor. Cami bu şekilde inşaa ediliyor. İnsanların yaşam tarzlarına müdahale ediliyor. Mahkeme kararı var, ancak belediye başkanı oyun oynuyor. Burada çıkacak herhangi bir sıkıntının sorumlusu AKP’dir” diye konuştu.
Kutu:

POLİS YİNE SALDIRDI

Gün boyu nöbet tutan yaşam savunucularına ve mahalle sakinlerine dönem dönem polis saldırısı da oldu. İnşaat alanının önünde bekleyen vatandaşları çok sayıda polis iterek yolun sonuna kadar sürükledi. Bu sırada sıkışan vatandaşlar da oldu. Mahalleli yaşlı bir kadın, tansiyon sorunundan dolayı fenalaştı. Ambulansın gelmesinin ardından müdahale edildi.

SONRAKİ HABER

Radikal, Elif İnce’yi işten çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...