09 Temmuz 2011 04:55

Bir tersane işçisi daha yaşamını yitirdi

Yalova-Altınova tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Sefine Tersanesi'nde çalışan Yalçın isimli 32 yaşında bir tersane işçisi, kuru yük tamir gemisinin havuza yanaştırılması işlemi sırasında kopan donanım halatının çarpması sonucu hayatını kaybetti.İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin maliyeti

Bir tersane işçisi daha yaşamını yitirdi
Paylaş

Yalova-Altınova tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Sefine Tersanesi'nde çalışan Yalçın isimli 32 yaşında bir tersane işçisi, kuru yük tamir gemisinin havuza yanaştırılması işlemi sırasında kopan donanım halatının çarpması sonucu hayatını kaybetti.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin maliyeti arttırması nedeniyle işverenlerce gereksiz olarak görüldüğü Türkiye'de iş kazalarının ve iş cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. İş kazalarından kaynaklı ölümlerle sık sık gündeme gelen tersanelerde bugün bir ölüm daha yaşandı. Yalova'da kurulu bulunan Altınova tersaneler bölgesinde faaliyet yürüten Sefine Tersanesi'nde bugün bir tersane işçisi daha hayatını kaybetti. Soy ismi öğrenilemeyen Yalçın isimli 32 yaşında bir tersane işçisi, kuru yük tamir gemisinin havuza yanaştırılma işlemi sırasında kopan donanım halatının çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Yalçın isimli tersane işçisinin hayatını kaybettiği kaza ile 2010 yılından bu yana Yalova'da 5 işçi iş cinayetine kurban gitti.

Yaşanan kazaya ilişkin olarak açıklamada bulunan tersane işçilerinin örgütlü olduğu Limter-İş Sendikası, gerekli iş güvenliği tedbiri alınmış olması halinde işçi arkadaşlarının yaşamını yitirmemiş olacağını belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve yetkilileri bir kere daha uyarıldığı açıklamada. "Yalova'nın Tuzla'laşmasını istemiyorsanız gerekli denetimi ve yaptırımı sağlayın. Yoksa Yalova adım adım Tuzla'laşır ve Tuzlada yaşanan iş cinayetlerinde olduğu gibi Yalova tersanesinde yaşanan işçi ölümlerinin vebali altında kalmaktan kurtulamazsınız" ifadelerine yer verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

Balyoz'da 5 muvazzaf askere tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...