27 Ekim 2014 05:27

IŞİD'in sınır kapısına saldırıları boşa çıkartıldı

Kobanê’de YPG-YPJ güçlerinin IŞİD’e karşı direnişi 43. gününe girdi. Pazar gecesi, IŞİD’in Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı almaya yönelik saldırıları bir kez daha boşa çıkarıldı.

Paylaş

Kobanê’de YPG-YPJ güçlerinin IŞİD’e karşı direnişi 43. gününe girdi. Pazar gecesi, IŞİD’in Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı almaya yönelik saldırıları bir kez daha boşa çıkarıldı. IŞİD, sınır kapısını ele geçirerek Kobanê’yi tamamen izole etmeyi ve kara koridorundan mahrum bırakmayı hedefliyor.

IŞİD, dün gece üst üste 4. kez sınır kapısına saldırırken YPG YPJ güçleri ve koalisyonun hava saldırıları militanların ilerlemesini engelledi. Buna karşılık YPG'nin batı cephesinde ilerlediği öğrenildi.

ABD ordusu, Cumartesi ve Pazar günü Kobanê çevresinde 5 hava saldırısı düzenlendiğini, 7 IŞİD aracının ve IŞİD’in elindeki bir binanın vurulduğunu açıkladı.

SOHR’A GÖRE EN AZ 800 ÖLÜ VAR

Britanya merkezli ve Esad karşıtı bir kuruluş olan Suriye İnsan Haklarını Gözlemevi (SOHR) ise IŞİD’in Kobanê saldırılarını başlattığından bu yana 800'ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ölenlerin 21’i sivil. 481’i IŞİD’li, 313’ü ise YPG’li olarak açıklandı. Öldürülen siviller arasında IŞİD’in idam ettiği 15 erkek ve 2 çocuk da bulunuyor.

Rakamların, koalisyonun hava saldırılarında ölen IŞİD'lileri kapsamadığı belirtildi. ABD daha önce yaptığı açıklamada Kobanê çevresindeki hava saldırılarında yüzlerce IŞİD’liyi öldürdüğünü belirtmişti.

YPG'NİN RAKAMLARI FARKLI

YPG Basın Merkezi'nin rakamları SOHR'un rakamlarından farklı. YPG-BİM, saldırılar 1. ayını geride bıraktığında yaptığı açıklamada 1294 IŞİD'linin öldüğünü belirtmişti. YPG, yaşamını yitiren savaşçılarının sayısını da 129 olarak vermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bir provokasyonun ön günü

SONRAKİ HABER

Asgari ücretlinin sağlık isyanı: Utanın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...