27 Ekim 2014 05:02

Selahaddin, ‘Baş kaldırmazsak yarın sıra bize gelecek’ derdi

Gazetemize konuşan Selahaddin Adın’ın babası Necmettin Adın gençlerin kendilerini yalnız bırakmamasının biraz da olsa acılarını dindirdiğini söyledi. Tır şoförlüğü yaptığını söyleyen baba Adın, “Selahaddin kimseyi kırmak istemezdi. Çok ince düşünceli bir çocuktu. Ailesine devamlı yardım ederdi. Onunla bir arkadaş gibiydik” dedi.

Paylaş

Cumhur DAŞ
Mardin


Rojava’da YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Emek Gençliği Üyesi Selahaddin Adın’ın (Bager Glafokter) Mardin’deki taziyesine ziyaretler devam ediyor. Mardinlilerin yalnız bırakmadığı aileyi, Diyarbakır Emek Gençliği üyeleri de ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazetemize konuşan Selahaddin Adın’ın babası Necmettin Adın gençlerin kendilerini yalnız bırakmamasının biraz da olsa acılarını dindirdiğini söyledi. Tır şoförlüğü yaptığını söyleyen baba Adın, “Selahaddin kimseyi kırmak istemezdi. Çok ince düşünceli bir çocuktu. Ailesine devamlı yardım ederdi. Onunla bir arkadaş gibiydik” dedi. Selahaddin’in Kürt halkına yapılan saldırılara tepki olarak Rojava’ya gittiğini ifade eden Adın, “Bana hep ‘Bu gün Rojava’da halkımızın başı kesiliyor, kadınlara tecavüz ediyorlar. Şimdi başımızı kaldırmazsak yarın sıra bize gelecek’ derdi. Yapılan baskılar karşısında canını ortaya koydu. Şimdi arkadaşları bizim yanımızda. Hepsinin canı sağ olsun” dedi.

KÜRT HALKI KAZANACAK

Selahaddin Adın’ın amcası Remzi Adın ise IŞİD’i Erdoğan’ın organize ettiğini belirterek, “Avrupa ülkeleri ve Amerika’da samimi değil. Her ülke IŞİD’den bir şey bekliyor. Yoksa IŞİD bu kadar büyüyemezdi. Obama bu işin uzayacağını söylüyor. Kobanê üzerinden pazarlıklar yapılıyor. Ama iyi bilsinler ki bu oyunları tutmaz. Kürt halkı kazanacaktır” dedi.

Emek Gençliği Bölge Yöneticisi Çağla Yolaşan ise yaptığı açıklamada Selahaddin Adın’ın demokrasi ve sosyalizm mücadelesi veren bir genç olduğunu belirterek, “Selahaddin yoldaşımız Rojava’da YPG saflarında şehit olmuştur. Biz Emek Gençliği olarak Rojava direnişinin ilk başladığı günden itibaren mücadeleyi büyütme çağrısı yaptık. Selahaddin yoldaşımız bizimle birlikte, mücadele ettiğimiz liselerde, üniversitelerde, fabrikalarda olmaya devam edecek” dedi.

‘HAKSIZLIĞA ASLA SESSİZ KALMAZDI’

Selahattin Adın’ın annesi Şükran Adın, ziyarette oğluyla ilgili şunları anlattı: “Selahaddin kafede çalışıyordu. İzinli olduğu gün arkadaşlarıyla vakit geçirmek istediğini söyleyip evden çıktı. Akşam saat 9’a kadar dönmedi. Normalde önemli bir işi olmadığı sürece geç gelmezdi. Aradım telefonu açtı, gece arkadaşının evinde kalacağını söyledi. O geceden sonra bir daha haber alamadım. Yanında sadece içine kitaplarını koyduğu çantası vardı. Beni hiç kırmazdı. Kimsenin kalbini kırmamaya dikkat ederdi. Ailesine karşı çok sabırlı ve fedakardı. Evde kitaplıklar dolusu kitabı vardı. Sürekli okurdu. Çok saygılı bir gençti. Haksızlığın karşısında asla sessiz kalmazdı, bana sürekli ‘Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır’ derdi.”

ÖNCEKİ HABER

Hema işçisi tedirgin ve öfkeli

SONRAKİ HABER

Savaşa değil, barışa adım atmanın günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...