26 Ekim 2014 16:01

İzmir Barosu seçimleri sonuçlandı

İzmir Barosu Genel Kurul seçimlerini İP ve MHP’li avukatların oluşturduğu ve AKP’li avukatlarından da dolaylı olarak desteklediği Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kazandı.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Barosu Genel Kurul seçimlerini İP ve MHP’li avukatların oluşturduğu ve AKP’li avukatlarından da dolaylı olarak desteklediği Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kazandı.

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu tamamlandı. İki gündür devam eden kurul yapılan seçimlerle son buldu. Çağdaş Avukatların Grubu, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ile İdealist Avukatlar Grubunun yarıştığı Genel Kurulda bugün yapılan seçimi kazanan Av. Aydın Özcan başkanlığında ki Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu oldu.  Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu 2115, Çağdaş Avukatlar Grubu 1756, İdealist Avukatlar Grubu ise 298 oy aldı.

ONUNCU YIL MARŞI İLE KUTLAMA

Fuar Atlas Kültür Merkezinde gerçekleşen Genel Kurulun ikinci gününe avukatların ilgisi yoğun olurken avukatlar kurulan 18 sandıkta oy kullandı. Sabah saatlerinde başlayan seçimde oy kullanma işlemi saat beşe kadar sürdü.  Sandıklardan gelen sonuçların ardından Cumhuriyetçi avukatlar seçimi kazanmalarını ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ ve ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganları ve Onuncu Yıl Marşı ile kutladı.

HSYK’DAN SONRA İZMİR BAROSU

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in salıverilmesinin ardından başlayan İP ve AKP arasındaki işbirliği HSYK seçimlerinden sonra İzmir Barosu seçimlerinde de kendisini gösterdi. 2012 yılında yapılan İzmir Barosu seçimlerinde aday göstererek yarışa dâhil olan AKP’li avukatlar bu sefer aday çıkarmayarak Cumhuriyetçi avukatlar grubuna destek oldu.  Yine Cumhuriyetçi Avukatlar Grubun listesinde MHP’li avukatlar da bulunuyor.  

Cumhuriyetçi avukatların geçen seçimlere göre aldığı fazla oy oranının sebebi bu birliktelilik oldu.

Çağdaş Avukatlar Grubuna yönelik karalama kampanyası sosyal medya ve çeşitli haber siteleri üzerinden de son ana kadar devam etti. Ulusalcı avukatlar tarafından her defasında ulusal değerlere sahip çıkmamakla suçlanan Çağdaş Avukatlar hakkında son olarak Genel Kurul Salonunda ‘Biji PKK’ ve ‘Kahrolsun TC Avukatları’ gibi sloganlarını attıklarına dair yalan haberler yayınlandı. Salonda ulusalcı avukatların Kobane’ye dair konuşmalarına tepki olarak atılan ‘Bijî Berxwedane Kobanê’ sloganı ‘Biji PKK’ sloganı olarak haber sitelerine ve sosyal medyaya servis edildi.  

 

ÖNCEKİ HABER

Suriye ve Irak'ta tarih risk altında

SONRAKİ HABER

Galatasaray’a bu defa da Başakşehir 4 attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...