26 Ekim 2014 13:19

Mezarlığa gitmek bugün de yasak!

Dersim'de PKK’liler için yaptırılan şehitliğin açılışı öncesinde kentte adeta sıkıyönetim ilan edilirken, bugün de mezarlığa gitmek isteyenlere izin verilmedi.

Paylaş

Dersim merkeze bağlı Alacık Köyü’nde yaptırılan şehitliğin açılışına gitmek isteyenler bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren polis ve jandarma tarafından engellendi. Duruma tepki gösteren kitle Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Seyit Rıza Meydanı’na yürüdü. Eyleme HDP Muş Milletvekili Demir Çelik’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan BDP İl Eşbaşkanı Ergin Doğru, “Dersimlilerin seyahat özgürlükleri kısıtlanmakla beraber, halkın kendi cenazesine, şehidine, mezarlığına sahip çıkmasına da müsaade edilmedi. Bu faşizmi uygulayanlar iyi bilmelidir ki; Dersimliler baskıya, faşizme boyun eğmedi. Bugüne kadar nasıl direndiysek bundan sonra da direnmeyi sürdüreceğiz” dedi. Ergin, “Buradan duyuruyoruz, “Yarın saat 11.00’da şehitliğe gideceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik de şehitlik açılışından yetkililerin haberdar olduğunu ifade ederek, “İl başkanımız, il yönetimimiz, merkezi yöneticilerimiz valiyle, emniyetle gerekli görüşmeleri yapmış, resmi izin üzerinden şehitliğimizin açılışı belirlenmiştir. Ancak iyi niyet görülmemiş, yasaklanmıştır. Halkın meşru demokratik hakkı gasbedilmiştir” dedi. Gün boyu valiyle, İçişleri Bakanıyla yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını söyleyen Çelik, “Onlar kaygılarını, kuşkularını değil düşman hukukunu bize kusmuşlardır” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

40 gündür kendisinden haber alınamıyordu

SONRAKİ HABER

Altta kalanın canının çıktığı dünyayı resmetme çabasındayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...