26 Ekim 2014 09:34

Kobanê direnişi 42. gününde

Kobanê’de direniş 42. gününe girdi. YPG güçlerinin güney cephesinde ilerleme kaydettiği belirtilirken, IŞİD’in Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik saldırıları sürdü.

Paylaş

Associated Press’e konuşan Kobanê Dış işleri Bakanı İdris Nassan, Cumartesi günkü çatışmaların kentin güney ve doğu bölgelerinde yoğunlaştığını söyledi.

Britanya merkezli Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü (SOHR) de kentin doğusunda şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtti. Güneydeki çatışmalarda 7 IŞİD'linin öldüğünü duyuran SOHR, IŞİD'in bir kez daha Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı alamadığını aktardı. SOHR, batıda da YPG'nin 2 IŞİD aracını hedef aldığını ve saldırıda ölenler olduğunu aktardı.

IŞİD’in başta havan topları olmak üzere kente uzun menzilli silahlarla saldırıları da sürüyor.

Kenti güney, batı ve doğudan kuşatan IŞİD, kuzeydeki tek bağlantı olan Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı kara koridoru açılmasını ve peşmergenin gelişini engellemek için düşürmek istiyor.

ASYA ABDULLAH: IŞİD'İN TAKVİYELERİ ENGELLENMELİ

ANF'ye konuşan PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, IŞİD'in sürekli takviye güçlerle kente saldırdığını belirterek  koalisyon güçlerinden sevkiyatların yapıldığı güzergahlara etkili müdahale istedi.

Karadan koridor çağrısını da yineleyen Asya Abdullah, insani koridora her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Asya Abdullah, “ÖSO'nun da Kobanê direnişine destek kararını olumlu buluyoruz. Alınan kararın ne şekilde uygulanacağına YPG, ÖSO ile diyalogların sonucunda karar verecektir” dedi.

ENVER MÜSLİM: 2500 SİVİL VAR

Kobanê Kanton Hükümeti Başbakanı Enver Müslim de ANF'ye yaptığı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinden yapılan açıklamaların aksine kent merkezinde aralarında çocukların da bulunduğu 2 bin ila 2 bin 500 sivilin yaşadığını kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gerekçe: Türkiye ile yaşanan teknik sorunlar

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş gelişmeleri değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...