25 Ekim 2014 16:06

Gaziemir Belediyesi'nde işten çıkarma

İzmir'de CHP’li Gaziemir Belediyesi, ücretlerini alamadıkları için iş bırakan taşeron temizlik işçilerinden 4’ünü işten attı. Tepki gösteren işçiler iş bırakarak Gaziemir Belediyesi önüne geldi.

Paylaş

Gaziemir Belediyesinde çalışan taşeron temizlik işçileri ödenmeyen ücretleri ve yıllardır kullanamadıkları yıllık izinleri için geçtiğimiz hafta başı iş bırakmıştı. İşçilerin iş bırakması üzerine ücretleri yatmış ve belediye yetkilileri işçilere sorunlarının çözüleceğine dair söz vermişti.  

BELEDİYE TALİMATI İLE ÇIKARMA

İşten çıkarılan temizlik işçilerine herhangi bir gerekçe gösterilmezken, işçiler tarafından işten atmaların devam edeceği ifade ediliyor. Taşeron şirket yetkilileri ile görüşen işçiler; şirketin “işten çıkarmaların kendileri ile ilgili olmadığını, belediyeden gelen talimat doğrultusunda yapıldığını” söylediğini belirttiler.

İşten atılan işçiler ise “Maaşlarımızın geç verilmesine tepki gösterdiğimiz için bizleri işten attılar. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Sosyal demokrat, emekçi, işçi dostu diye bildiğimiz belediyeden gördüğümüz bu tutuma tepkimiz sürecek” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çılgın tünel davalık oldu

SONRAKİ HABER

KCK: AKP’nin Rojava politikası değişmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...