25 Ekim 2014 16:03

Çılgın tünel davalık oldu

İzmir'de Konak Meydanı ile Yeşildere’yi birleştirecek Konak Tüneli, Konak Belediyesi tarafından yargıya taşındı. Konak Belediyesi, AKP tarafından son yerel seçimler öncesi açıklanan “35 İzmir 35 Proje” kapsamında yer alan Konak Tüneli inşaatının, tarihi Damlacık semtine zarar verdiği gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığını mahkemeye verdi.

Paylaş

İzmir'de Konak Meydanı ile Yeşildere’yi birleştirecek Konak Tüneli, Konak Belediyesi tarafından yargıya taşındı. Konak Belediyesi,  AKP tarafından son yerel seçimler öncesi açıklanan “35 İzmir 35 Proje” kapsamında yer alan Konak Tüneli inşaatının, tarihi Damlacık semtine zarar verdiği gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığını mahkemeye verdi.

Nöbetçi idare mahkemesinde açılan davada belediye, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Konak Tüneli için verilen “ÇED gerekli değildir” kararının iptalini ve yürütmenin de bir an önce durdurulmasını istedi.

Proje için ÇED kararının alınması gerektiğinin belirtildiği dilekçede, Konak Tüneli’nin bölgenin can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturabileceği, tarihe zarar vereceği ve şehir dokusunu bozacağı dile getirildi. Projeden dolayı birçok insanın yaşam alanlarından da edildiği ifade edilirken, tünelin faaliyete geçmesinden ardından Konak trafiğinin artacağı da kaydedildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

9 ayda 5 bin kişi öldü

SONRAKİ HABER

Gaziemir Belediyesi'nde işten çıkarma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa