25 Ekim 2014 15:46

'Ateist ve komünist öğretmenlerin defterini dürün' dememiş!

Kamuoyunun gündemine, “Ateist ve komünist öğretmenlerin defterini dürün” açıkmasıyla gelen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, günler sonra açıklamada bulundu. Sözleri yalanlayan Bardakçı başkalarına suçlamada bulundu.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın imam hatip ortaokul ve lise müdürleriyle bir araya geldiği bir toplantıda “Ateist ve komünist öğretmenlerin defterini dürün” sözlerini sarf ettiğini 15 Ekim tarihinde verdiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşımıştı. Bardakçı’nın sözleri kamuoyunda tepki çekerken başta eğitim emekçileri olmak üzere kamu emekçileri yaptıkları eylemlerle Bardakçı’nın istifasını istemişti.

Günlerdir konuyla ilgili suskunluğunu koruyan ve herhangi bir açıklamada bulunmayan Bardakçı yazılı bir açıklama yaptı. Ağustos ayında yapılan toplantıda imam hatip liselerinin sorunlarının ve ihtiyaçlarının konuşulduğunun belirtildiği yazılı açıklamada “İddia edildiği gibi bu toplantıda hiçbir zümre ve kişiler hakkında olumsuz ifadelerde bulunulmamıştır. Bu iddialar asılsızdır, karalama ve yıpratma maksatlıdır” denildi.

Hakkında yapılan açıklamalarla ilgili suçlamada bulunan Bardakçı açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Bu toplantıdan 2 ay gibi bir süre geçtikten sonra tam da okul müdürlükleri mülakat sınavlarının başladığı günde iddiaların ortaya atılmasının sınava gölge düşürme ve karalama maksatlı olduğunu düşünüyorum”.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Formasyon isyanı sürüyor

SONRAKİ HABER

9 ayda 5 bin kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...