25 Ekim 2014 14:21

Edebiyatçılar Kobanê için yola çıktı

Edebiyatçılar bugün Kobanê için Suruç’a doğru yola çıktı. Türkiye’nin pek çok yerinden yola çıkan edebiyatçılar Urfa’da buluşup Suruç’taki çadır kentlere ulaşacak.

Paylaş

Aralarında Aslı Erdoğan, Ayşegül Tözeren,  Can Öz, Gaye Boralıoğlu, Hatice Meryem, Işıl Özgentürk, Menekşe Toprak, Murathan Mungan, Sema Kaygusuz, Seray Şahiner, Vivet Kanetti’nin bulunduğu topluluk Ankara, Diyarbakır, Batman ve Ağrı’dan gelen Aydın Alp, Azat Zal, Edip Polat, Eyüp Güven, Felaté Dengizi, Fırat Ceweri, Hicri İzgören, Hogır Berbır, İsmail Dindar, Kristin, Lal Laleş, Mehmet Deviren, Mehmet Yılmaz, Memirxan, Muharrem Erbey, gibi yazar ve şairlerle buluşacak.

Suruç’a yola çıkacak yazarlar, “Koridoru Aç Türkiye” çağrısı için imza veren edebiyatçılar adına bir barış zinciri oluşturacak, insanlık nöbeti tutacaklar.

Suruç'a giden edebiyatçılar, Hayat TV canlı yayınına bağlanarak ziyareti değerlendirdi.

Ayşegül Tözeren (Yazar): bir hafta önce İstanbul’da “Kobanê için 1 Cümle” kurmuştuk. 156 yazarın imzasıyla “Koridoru aç Türkiye” diyerek ortak bir metin kurduk. Bugün sınıra gidiyoruz. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Batman ve Ağrı’dan 50 yazarla. Bu bir edebiyatçılar girişimi. Ölümün karşısında yaşamın direndiği her alanda edebiyat kurulur. Bundan dolayı edebiyatçıların Kobanê gibi büyük bir direnişte söz söylemesi gerekir diye düşünüyoruz. Biz edebiyatın aslının kurulduğu bu yerde sınıra doğru yola çıkıyoruz.
Hesapsız, politikasız, beklentisiz, insanlık koridorunun açılmasını istiyoruz Kobanê için.

Sema Kaygusuz (Yazar):  Biz olası katliamı seyretmeyi rededen bireyleriz. Orada yaşanan acılara tanıklık etmeye gidiyoruz. Ve kamuyounun dikkatini çekmek istiyoruz. Kobanê bizim geleceğimiz...

Remziye Aslan (Yazar): Suruç’ta, Kobanê’de trajedi var. Yazarlar bu trajediye yabancı kalamaz. O nedenle yola çıktık. Aynı zamanda şu anlamı da taşıyor; Kürt yazarlarla Türk yazarlar aynı safta olduklarını göstermek istiyor. Sadece Kobanê’nin yalnız olmadığını göstermek için değil, Kobanê olduğu sürece bizlerin yalnız olmadığını hissetmek, hissettirmek için gidiyoruz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 500. haftada Galatasaray Meydanı'nda

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı'nın 'Şehitlik' korkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...