24 Ekim 2014 22:21

Günde en az 8 bardak su

İdrar yolu ve üreme sisteminde en sık görülen hastalıklardan biri sistit (idrar kesesi) iltihaplanması. Uzmanlar sistitin zamanında tedavi edilmezse böbreklerde ve idrar kesesinde kalıcı hasarlar oluşturabileceğini, bunun için günde en az 8 bardak su içilmesi gerektiğini belirtiyor.

Günde en az 8 bardak su
Paylaş

İdrar yolu ve üreme sisteminde en sık görülen hastalıklardan biri sistit (idrar kesesi) iltihaplanması.   Uzmanlar sistitin zamanında tedavi edilmezse böbreklerde ve idrar kesesinde kalıcı hasarlar oluşturabileceğini, bunun için günde en az 8 bardak su içilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kadınların anatomik yapılarından dolayı üretralarının daha kısa olduğunu ve bu yüzden kadınlarda sistitin daha sık görüldüğünü anlatan Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü Uzm. Dr. Utku Özen, idrar yaparken yanma, sızı ve ağrı, sık idrara çıkma isteği, sık idrara çıkıldığında az yapma, acil idrar yapma hissi, kötü kokulu ve bulanık idrar, cinsel ilişki sırasında ağrı duyulması, kasıklarda ve göbek altında ağrı olması ve idrarda kan görülmesinin sistitin belirtileri olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Özen, uygun tedavi yöntemiyle hastalığın 24 saat içinde geçebileceğini belirterek, “Ancak hastalığın gidişi etken mikrobun cinsine, risk faktörlerin giderilmesine bağlıdır.  Günde en az 8 bardak su içilmesi bakterilerin atılmasını artıracaktır. Mümkün olabildiğince idrara çıkılmalıdır. İdrarı tutmak mesanedeki bakterilerin mesane duvarına yapışmasını ve enfeksiyon oluşmasını kolaylaştırır. İç çamaşırı konusunda, genital bölgenin nemlilik oranını artırarak bakterilerin üremesini kolaylaştırdığından, sıkı, dar pantolonlar ve naylonlu iç çamaşırları giyilmemelidir. Pamuklu iç çamaşırları tercih edilmeli ve her gün değiştirilmelidir” dedi. (DENİZLİ)

ÖNCEKİ HABER

El terlemesi kabusunuz olmasın!

SONRAKİ HABER

ABD\'de okula silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa