24 Ekim 2014 15:42

Yolsuzluğa baro takibi

İzmirBarosu Başkanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararına itiraz etti. Baro, itiraz dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Yolsuzluğa baro takibi
Paylaş

İzmir Barosu Başkanlığı,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararına itiraz etti. Baro, itiraz dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Baro Başkanı Av. Ercan Demir tarafından yapılan itirazda, itirazın gerekçeleri 23 başlık altında toplandı.

‘YÜKÜMLÜLÜK YERİNE GETİRİLMEMİŞTİR’

Rüşvet suçunun, mağdurunun toplumu oluşturan herkesin olduğunun belirtildiği itiraz dilekçesinde “C. Savcısının tüm bu araştırmaları yapmaması birey ve toplumun hak ve adalete olan güven ilkelerine aykırılık yanında, kamusal vicdanın, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına dair büyük bir yara alacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle C. Başsavcılılığı bu soruşturmayla ilgili bilgi ve belgeleri titizlikle toplamak zorundadır. Ancak itiraza konu soruşturma kapsamında bu yükümlülük yerine getirilmemiştir.”denildi.

‘KAMU VİCDANINI ZEDELER NİTELİKTEDİR’

İzmir Barosu Başkanlığının, yargısal denetime başvurma yükümlülüğü olduğunun da ifade edildiği itirazda şu değerlendirmelere yer verildi “Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar içerisinde, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasına dair şüphelilerin leh ve aleyhinde deliller toplanmadan ve var olan deliller ise hukuki bir değerlendirmeden oldukça uzak bir değerlendirmeye tabii tutularak bir karara ulaşılmıştır. Verilen karar bu nedenle kamu vicdanını zedeler niteliktedir”.

İtirazda, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın usul ve hukuka aykırı olup kaldırılması gerektiği ifade edilerek “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 17.10.2014 gün ve 2014/120653 sayılı hukuka, usule, dosya kapsamındaki delillere ve kamu vicdanına aykırı olan kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasına karar verilmesini dileriz.” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİDF’ten Kobanê’ye maddi destek çağrısı

SONRAKİ HABER

'Savaş lobisinin değil, emekçilerin bütçesini kuralım'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa