24 Ekim 2014 15:40

DİDF’ten Kobanê’ye maddi destek çağrısı

DİDF Kobanê’ye yardım kampanyası başlattı. Federasyona bağlı dernekler, Kobanê‘ye maddi destek sağlamak amacıyla değişik etkinlikler ve toplantılar düzenleyecekler.

 DİDF’ten Kobanê’ye maddi destek çağrısı
Paylaş

DİDF Kobanê’ye yardım kampanyası başlattı. Federasyona bağlı dernekler,  Kobanê‘ye maddi destek sağlamak amacıyla değişik etkinlikler ve toplantılar düzenleyecekler.

Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu'na (DİDF) yaptığı yazılı bir açıklama ile Kobanê’ye katkı sunmak için maddi bağış kampanyası başlattı. DİDF Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Terör örgütünün saldırılarından kaçmak zorunda kalan Kobanêliler, başta Suruç olmak üzere Türkiye’de kaldıkları bölgelerde zor koşullarda yaşıyorlar. Bu dar günde Kobanê halkına dayanışma elini uzatmak, halklar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak hepimizin görevidir. Yardımlar federasyonumuz tarafından doğrudan Kobanê halkının kurmuş olduğu komitelere iletilecektir” denildi.

Bu çerçevede federasyona bağlı birçok dernekte düzenlenen kahvaltı ve akşam yemeğinin geliriyle birlikte topladığı bağışları Kobanê halkına gönderme kararı alırken, pek çok dernek de dayanışma konserleri düzenliyor.

Berlin’de 25 Ekim’de, Köln’de 31 Ekim’de Mikail Aslan ve Cemil Qocgiri ikilisinin yanı sıra değişik sanatçıların katılımıyla konserler yapılacak. Ayrıca Nürnberg DİDF de 31 Ekim günü geliri Kobanê halkına verilmek üzere bir dayanışma konseri düzenliyor.

 

ÖNCEKİ HABER

YPG Til Şeir tepesine bayrağını dikti

SONRAKİ HABER

Yolsuzluğa baro takibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...