24 Ekim 2014 15:32

YPG Til Şeir tepesine bayrağını dikti

IŞİD’in Kobanê’ye saldırısı sonrası başlayan direniş 40'ıncı gününe girdi. Bugün de IŞİD Kobanê merkezi ile sınır kapısının bulunduğu bölgeye yönelik havan saldırısı düzenlerken, YPG ilçenin doğusundaki Til Şeir Tepesi'ne bayrağını dikti.

YPG Til Şeir tepesine bayrağını dikti
Paylaş

IŞİD’in Kobanê’ye saldırısı sonrası başlayan direniş 40'ıncı gününe girdi. Bugün de IŞİD Kobanê merkezi ile sınır kapısının bulunduğu bölgeye yönelik havan saldırısı düzenlerken, YPG ilçenin doğusundaki Til Şeir Tepesi'ne bayrağını dikti.

IŞİD’in Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırı 40. gününde. IŞİD karşıtı koalisyonun hava saldırısı ve YPG, YPJ ve ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçlerinin güçlü savunması ile IŞİD’e ağır darbeler vurulduğu belirtildi.

YPG’nin direnişi ve bombardımanla ağır darbeler alan IŞİD geri çekilirken, YPG güçleri de yapılan silah desteği ile moral buldu ve savunma hattından çıktı ve doğu tarafında saldırı pozisyonuna geçti.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Geçen hafta aralıklarla çatışmaların sürdüğü Kobanê’de, son birkaç gündür çatışmalar yeniden yoğunlaştı. Gündüz saatlerinde aralıklarla duyulan çatışma sesleri, havanın kararmasının ardından doğu ve güneyde yoğunlaşırken, YPG güçlerine özellikle öğleden sonra ve akşamları uçaklar bombardımanla desteğini sürdürüyor. IŞİD son günlerde kentin doğu ve güney bölgesinden YPG güçlerinin bulunduğu mevziler ile sınır kapısı yakınındaki bölgelere havan topu mermileri ile saldırdı. Havan saldırılarında zaman zaman mermiler sınırı aşarak Türkiye tarafına düşerken, YPG güçleri uçaksavar ve roketlerle IŞİD’e karşılık veriyor.

Kobanê’nin doğu ve güney bölgesinden sık sık dumanlar yükselmeye devam etti. Havan ve roketlerle vurulan yerleşim alanlarından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

TİL ŞEİR TEPESİ’NE YPG BAYRAĞI

Kobanê’nin batısında bulunan ilçeye birkaç kilometre mesafede olan ve günlerdir sık sık el değiştiren Til Şeir Tepesi önceki akşam saatlerinde IŞİD’in eline geçti. Tepede kontrolü sağlayan IŞİD kendi bayraklarını diktikten kısa süre sonra savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombardımanda IŞİD militanları yaşamını yitirirken, Kobanê için stratejik öneme sahip olan Til Şeir Tepesi’nin denetimi YPG güçlerine geçti. YPG güçleri ele geçirdikleri Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki Til Şeir Tepesi’ne dün kendi bayraklarını dikti.

SINIRDAN ARAÇ KAÇIRILIYOR

Öte yandan daha önce Türkiye’ye gelen sığınmacıların kabul edildiği Yumurtalık bölgesinde Suriyeliler’e ait bazı araçlar öğle saatlerinde sınır hattından kaçırılmak istendi. Suriye tarafında park halinde duran bazı araçların kaçırıldığını fark eden askerler zırhlı araçlarla bu kişilerin peşine düştü. Araçlardan birisi kontrolünü kaybederek devrilirken, bazı araçlar ise patika yollardan kaçarak izini kaybettirdi. Kaçırılmak istenirken devrilen bir minibüste hasar oluşurken, askerler hafif yaralanan şüpheliyi gözaltına alarak karakola götürdü.
Kobanê için direniş nöbetinin tutulduğu Suruç’un Mehser köyünde cuma namazı kılan yurttaşlar, Kobanê için dua etti.

YGP’DEN AÇIKLAMA

YPG Basın Merkezi yaptığı açıklamada, Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadî Meydanı’nda yaşanan çatışmalarda 24 IŞİD’çinin öldürüldüğünü açıkladı. Güney cephesinde ise YPG ve YPJ güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten açıklamada, IŞİD’e bomba yüklü bir araçla saldırı düzenleme girişiminin, aracın patlatılarak imha edildiği ifade edildi. Burada 7 IŞİD’çinin öldürüldüğünü belirten açıklamada, Kobanê’nin batısında bulunan Til Şeîr köyü ve çevresinde gün boyu ve gece boyunca IŞİD ile YPG arasında çatışmaların yaşandığı belirterek, Til Şeîr Tepesi’nin YPG’nin denetiminde olduğu belirtildi .Çatışmalarda 23 IŞİD’çinin öldürüldü kaydedilen açıklamada, çatışmalarda 9 YPG’li ile 1 Burkan El Fırat savaşçısı yaşamlarını yitirdiğini ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Bu mitingde ben yokum’

SONRAKİ HABER

DİDF’ten Kobanê’ye maddi destek çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...