24 Ekim 2014 14:59

‘Bu mitingde ben yokum’

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç çağrıcıları içinde adlarının geçtiği “Atatürk büstüne, bayrağına, Cumhuriyetine sahip çık” miting oluşumunun içinde olmadıklarını belirtti

‘Bu mitingde ben yokum’
Paylaş

İzmir’de 1 Mayıs’ı bölme girişimi ile gündeme gelen Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için, “Atatürk büstüne, bayrağına, Cumhuriyetine sahip çık” sloganı ile miting çağrısı yaptı. Miting çağrıcıları içinde adı geçen Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç ise böyle bir oluşumun içinde yer almalarının söz konusu olmadığını ifade etti.  

29 Ekim günü “Birlik ve Bütünlük” adı ile yapılacağı belirtilen mitingin çağrıcıları arasında Birleşik Kamu-İş, TGB, Emekli Subay Eşleri Derneği, İşçi Partisi, ÇYDD, Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesi, Talatpaşa Komitesi, Ulusal Uyanış Platformu gibi kurumların yanı sıra Türk-İş ile Türk-İş’e bağlı TGS İzmir Şubesi ve Tek Gıda-İş 7 No’lu Şube’nin de adı yer almıştı.

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, “29 Ekim’de demokratik kitle örgütleri ile bir şeyler yapacaklarını söylediler. Hazırladıkları metni görmedim, basın toplantısında da yoktuk. Adımızı koymuşlar. DİSK’in KESK’in TMMOB’nin de içinde olacağı bir platformda olabileceğimizi, bir siyasi partinin içinde olduğu bir şeyin içinde olamayacağımızı söyledim” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Grev yasakları AYM’den döndü

SONRAKİ HABER

YPG Til Şeir tepesine bayrağını dikti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...