24 Ekim 2014 13:54

Bülent Arınç'tan sekreterya açıklaması

Çözüm süreci noktasında kurulacak olan sekreteryanın içeriğine dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Öcalan kendisiyle görüşme yapılması halinde, bütün bu görüşmeleri takip edecek, notunu alacak, planlayacak birkaç kişiye ihtiyacı olduğunu söylemiştir. Bu ihtiyacın dışarıdan karşılanması mümkün değildir. Cezaevi şartlarında ve Adalet Bakanlığımızın öngöreceği biçimde kendisine görüşmelerle ilgili yardımcı olacak birkaç kişinin görevlendirilmesi mümkün olabilir" dedi.

Bülent Arınç\'tan sekreterya açıklaması
Paylaş

Çözüm süreci noktasında kurulacak olan sekreteryanın içeriğine dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Öcalan kendisiyle görüşme yapılması halinde, bütün bu görüşmeleri takip edecek, notunu alacak, planlayacak birkaç kişiye ihtiyacı olduğunu söylemiştir. Bu ihtiyacın dışarıdan karşılanması mümkün değildir. Cezaevi şartlarında ve Adalet Bakanlığımızın öngöreceği biçimde kendisine görüşmelerle ilgili yardımcı olacak birkaç kişinin görevlendirilmesi mümkün olabilir" dedi. Öcalan ile görüşecek heyetin sayısının arttırılabileceği ve farklı isimlerin de görüşmelere katılabileceğinin sinyalini veren Arınç, Adalet Bakanlığı'nın da buna "sıcak bakabileceğini" dile getirdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, Uluslararası Genç Girişimciler Platformu tarafından düzenlenen bir kongreye katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci kapsamında kurulacak sekreteryaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP heyetinde yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in sekreterya ile ilgili açıklamalarına değinen Arınç, "Sayın Önder'in de Sayın Buldan'ın da başka arkadaşlarımızın da sekreterya konusunda adeta kendilerini görevlendirilmiş kabul ettiklerini anlıyoruz. Böyle bir şey yok. Onlar giden heyetlerin içinde yer alıyorlar. Bundan sonra yer almayabilirler, devam edebilirler, farklı insanlar adada görüşmelere katılabilir" dedi.

'BAKANLIĞIN ÖN GÖRECEĞİ BİRKAÇ KİŞİNİN GÖREVLENDİRİLMESİ MÜMKÜN OLABİLİR'

Sekreteryanın oluşumu konusunda Öcalan'ın bir talebi olduğunu söyleyen Arınç, şunları aktardı: "Öcalan kendisiyle görüşme yapılması halinde, bütün bu görüşmeleri takip edecek, notunu alacak, planlayacak birkaç kişiye ihtiyacı olduğunu söylemiştir. Bu ihtiyacın dışarıdan karşılanması mümkün değildir. Cezaevi şartlarında ve Adalet Bakanlığımızın öngöreceği biçimde kendisine görüşmelerle ilgili yardımcı olacak birkaç kişinin görevlendirilmesi mümkün olabilir."

İmralı Cezaevi'nde tutulan mahpuslarla da ilgili açıklamalarda bulunan Arınç, cezaevine başka mahpusların da getirilebileceğini söyledi. Arınç, "Bu yükümlüler değişebilir, yenileri ilave edilebilir. Bunlar infaz kurumlarımızda olağan şeylerdir. İkincisi, cezaevinde görevli olan kişiler vardır. Bunlar devlet memurudurlar. Bazı çalışmaların yapılması konusunda Adalet Bakanlığımız onları görevlendirmiş olabilir" diye belirtti.

'HEYETİN SAYISI ARTABİLİR, İSİMLER DEĞİŞEBİLİR'

İmralı Adası'na giden heyetlerin Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirildiğini kaydeden Arınç, şöyle devam etti: "Kendi yakınları için böyle bir görevlendirmeye ihtiyaç yok. Avukatları için de böyle bir görevlendirmeye ihtiyaç yok. Ama milletvekili olsun veya üçüncü kişiler olsun, görüşme taleplerini Adalet Bakanlığı'na yaparlar. Adalet Bakanlığımız da uygun görüyorsa, kendilerine izin verir. Uygun gördüklerine verdikleri izinlerle bu görüşmeler devam ediyor. Zaman zaman isimler değişiyor, sayı da değişiyor. Bundan sonraki görüşmelerde sayının artması yönünde, giden kişilerinin profilinin değişmesi mümkün olabilir. Buna ihtiyaç olduğu konuşuluyor. Bu ihtiyacın karşılanması açısından Öcalan'la görüşülecek heyette başka kişilerin yer almasına Adalet Bakanlığımız sıcak bakabilir" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Başkonsolosluklarda \'sarı toz\' alarmı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Kobanê\'ye 150 peşmerge geçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa