23 Ekim 2014 18:59

Barış ve kardeşlik turnuvası sona erdi

Barış yoksa gelecek de yok şiarıyla düzenlenen ve altı takımın katıldığı turnuva sona erdi. Gazetemize konuşan turnuva komitesinden Ulaş Şenol, Körfezli gençlerin Ortadoğu’daki savaşlara karşı bu dönemde barış talebini yükseltmesinin önemli olduğunu söyledi.

Barış ve kardeşlik turnuvası sona erdi
Paylaş

Barış yoksa gelecek de yok şiarıyla düzenlenen ve altı takımın katıldığı turnuva sona erdi. Gazetemize konuşan turnuva komitesinden Ulaş Şenol,  Körfezli gençlerin Ortadoğu’daki savaşlara karşı bu dönemde barış talebini yükseltmesinin önemli olduğunu söyledi. Katliamlara karşı olduklarını gösterebilmek adına turnuvayı düzenlediklerini ifade eden Şenol, “Özellikle Kobanê’deki katliama dur diyebilmek için bir araya geldik” dedi. Düzenlenen turnuvaya daha çok işçi ve emekçilerin katıldığını kaydeden Şenol, Körfez halkı olarak barışın yanında olduklarını gösterdiklerini söyledi.

KATLİAMLARA SESSİZ KALAMAZDIK

Kocaeli Dersimliler Derneğinin kurduğu takım adına konuşan Aziz Laçin, “Barışa katkı sunmak için buradayız. Ortadoğu’da katliamlar hiç durmadı. Daha çok Êzidi ve Kürt kardeşlerimiz bu katliama maruz kaldı. Onların yanındayız” sözlerini kullandı.

“Bedenen orada olamasak da ezilenler için böyle bir sosyal etkinlik yapıyoruz” diye konuşan Erdoğan Kaya ise “İnsanlar arasında dil din ırk ayrımı yapılmamalıdır. Eğer orada insanlara bir zulüm yapılıyorsa bizim burada sessiz kalmamız haksızlık olur” dedi.

Turnuva komitesinde yer alan Adem Korkmaz, “Tüm aksaklılara rağmen turnuvayı düzenlemeyi başardık. Turnuvayı büyütebilmek için esnaflarımıza gittik. Onlar da katkı sundular. Bizim için önemliydi. Barışın bu topraklara kolay gelmeyeceğini biliyoruz. Barış elini havada bırakamazdık. Kobanê’deki katliama sessiz kalamazdık. Sonrasında ise yardım kampanyasını devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

KAMPLARA YARDIM

Koçgirispor’un oyuncusu Erkan Türkoğlu da Kobanê’nin yanında olduklarını ifade etti. Halklar arasındaki kardeşliğe iktidarların engel olduğunu söyleyen Türkoğlu, iktidarların halkları bölemeyeceğini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan turnuva final maçıyla sona erdi. Koçgirispor ve İlkim Birlikspor’un karşılaştığı final maçını İlkim Birlikspor kazandı. Maç sonrası kazanan takıma kupa verilirken, turnuvada 1000 TL para toplandı. Toplanan para Suruç’taki kamplara gönderilecek. (Kocaeli/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Kaçınılmaz katliam’ın failleri suçlu bulundu

SONRAKİ HABER

Boşanmak isteyen kadını eşi bıçaklayarak öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...