23 Ekim 2014 12:48

Erciş Açık Cezaevi'nde işgal eylemi!

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Erciş Açık Cezaevi'nde kalan 250 tutuklu, cezaevi yönetiminin tutukluları keyfi işlerde çalıştırdığı gerekçesiyle yönetim binasını işgal etti.

Erciş Açık Cezaevi\'nde işgal eylemi!
Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Erciş Açık Cezaevi'nde kalan 250 tutuklu, cezaevi yönetiminin tutukluları keyfi işlerde çalıştırdığı gerekçesiyle yönetim binasını işgal etti. Bayazıt Mahallesi'nde bulunan cezaevinde sabah saatlerinde başlayan işgal eylemi devam ederken, bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve zırhlı araç cezaevinin bahçesine konumlandırıldı.

Cezaevinde kalan tutukluların ailelerinden edinilen bilgilere göre; tutukluların temizlik ve inşaat ihalelerinde hiçbir ücret ödenmeden, iradeleri dışında çalıştırıldıkları gerekçesiyle eylem yaptıkları belirtildi. Tutukluların durumdan duydukları rahatsızlığı defalarca cezaevi yönetimine bildirdiği; ancak her defasında cezaevi müdürü ve yönetiminin küfür ve hakaretlerine maruz kaldığı iddia edildi.

İŞGAL EYLEMİ SONE ERDİ

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Erciş Açık Cezaevi'nde bulunan 250 tutuklunun, cezaevi yönetiminin keyfi tutumuna ilişkin sabah saatlerinde başlattığı işgal eylemi son buldu. Polisin ve askerin müdahalesi sonucu işgal eylemi son bulurken, cezaevi disiplinini ihlal ettikleri gerekçesi ile isimleri öğrenilemeyen 13 tutuklu ilçedeki kapalı cezaevine gönderildi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ertuğrul Günay\'dan yeni parti açıklaması

SONRAKİ HABER

\'Sivas\'ın yönetmeninden iddialara görüntülü cevap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...