08 Temmuz 2011 10:36

Cumhurbaşkanlığı ölümü bekleyen tutuklunun raporlarını geri gönderdi

ERZURUM H Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan ve ağır hasta olduğu için Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi için tutulan Mehmet Aras’ın tahliye edilmesi için avukatları tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen raporlar, eksik olduğu gerekçesi ile geri gönderildi. 20 gündür Cumhurbaşkanlığında bekl

Cumhurbaşkanlığı ölümü bekleyen tutuklunun raporlarını geri gönderdi
Paylaş
Ararat Aras

ERZURUM H Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan ve ağır hasta olduğu için Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi için tutulan Mehmet Aras’ın tahliye edilmesi için avukatları tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen raporlar, eksik olduğu gerekçesi ile geri gönderildi. 20 gündür Cumhurbaşkanlığında bekletilen ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne geri gönderilen raporların tekrardan hazırlanmasının ayları alacağı belirtilirken, Aras’ın durumunda ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

Aylardır hastanede Cumhurbaşkanlığından gelecek tahliye raporlarını bekleyen Aras’ın durumunun her geçen gün daha da ağırlaştığı belirten Av. Şaziye Önder, raporların tekrar geri gönderilmesine sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından kendilerine raporların gelmesi halinde tahliye işlemlerinin başlatılacağı, hatta derhal tahliye edileceğine dair söz verildiğini hatırlatan Önder, Aras’ın durumunun artık cezaevi koşullarını kaldıracak durumda olmadığını belirtti.

‘ARAS TEKRAR CEZAEVİNE GERİ DÖNECEK’

Raporları Cumhurbaşkanlığı tarafından geri gönderilen Aras’ın artık hastanede kalmayacağını aktaran Önder, “Aylardır müvekkillim tahliye raporlarını bekliyordu. Defalarca cezaevine geri dönmek istediğini söylüyordu. Ama biz her seferinde tahliye olacağına dair kendisine bilgi veriyorduk. Ama görüyoruz ki raporlar geri gönderildi. Bu raporların geri gönderilmesinin hiç bir açıklaması olamaz. Aylarca titizlikle raporları hazırlayıp Cumhurbaşkanına gönderdik. Her gün Cumhurbaşkanlığına dilekçe yazıp durumunun ağır olduğunu belirttik. Raporları dosyada eksiklik olduğu gerekçesi ile tekrardan Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne geri gönderildi. Aras bize her seferinde cezaevine dönüp arkadaşlarının yanında kalmak istedi ancak biz bırakmadık. Fakat bu saatten sonra Aras kesinlikle hastanede tedaviyi kabul etmeyecek ve cezaevine geri gidecek” dedi. Raporların bir daha hazırlanmasının uzun bir süre alacağını belirten Önder, prosedürden dolayı Mehmet Aras’ın ölüme gönderildiğini kaydetti. Yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını ve yetkililer tarafından herhangi bir duyarlılık görmediklerini belirten Önder, raporların geri gönderilmesi kararının yanlış olduğunu ve yanlıştan derhal dönülmesini istedi.

ARAS’IN ÖMRÜ TEKRAR RAPOR HAZIRLANMASINA YETMEYEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı tarafından geri gönderilen raporlar bir daha baştan hazırlanması için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderildi. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına iletilecek raporlar, oradan da Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Adli Tıp Kurumunun raporları incelemesinin ardından tahliye olması yönündeki kararının ardından tekrardan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına geri gönderilecek. Savcılık tarafından yapılacak incelemelerin ardından raporlar Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilecek. Müdürlük tarafından 5 farklı kalem tarafından incelecek raporlar oradan da Cumhurbaşkanlığına iletilecek. Bu kadar prosedürden dolayı Mehmet Aras’ın ömrünün yetmeyeceği kaydedilirken, Türkiye’de ağır işlenen prosedürün tutuklu kişilerin ölümüne sebep olduğu belirtiliyor. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Baraj ve karayolları projeleri bölge halkını mağdur ediyor

SONRAKİ HABER

Baz istasyonuna ‘reklam panosu’ kılıfı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...