22 Ekim 2014 23:13

Emek Gençliği üyesi Adın'ın cenazesini binler karşıladı

Kobanê'de yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın'ın (Bager Grafolekt) cenazesi Silopi'de binlerce kişi tarafından karşılandı.

Emek Gençliği üyesi Adın\'ın cenazesini binler karşıladı
Paylaş

Rojava'da yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın'ın (Bager Grafolekt) cenazesi Silopi'de binlerce kişi tarafından karşılandı.

Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın'ın (Bager Grafolekt) Rojava'da IŞİD saldırılarına karşı yürütülen savaşta yaşamını yitirdiğinin açıklamasının ardından Rojava'ya geçen ailesi, Adın'ın cenazesini alarak Habur'a doğru yola çıktı. Öğlen saatlerinde Habur Sınır Kapısı'nda yapılan savcılık işlemlerinin ardından Adın'ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Habur Sınır Kapısı'nda binlerce kişi tarafından karşılanan Adın'ın cenazesi alkış ve sloganlar eşliğinde yüzlerce araçlık konvoyla Silopi'ye doğru yola çıkarıldı. Cenazenin geçtiği yol güzergâhı boyunca TIR şoförleri ve sanayi çalışanları zafer işaretleri ile cenaze konvoyunu selamladı.

Başverimli (Tilqebin) beldesine ulaşan cenaze konvoyu burada yüzlerce kişi tarafından "Biji berxwedan Kobanê" ve "Şehit namirin" sloganlarıyla karşılandı. Burada yapılan karşılamanın ardından, Silopi'ye doğru yola çıkan cenaze konvoyunun önü Cumhuriyet Mahallesi'nde 7'den 70'e kadın, çocuk ve gençler tarafından karşılandı. Kadınların Adın'ın posterine kapanarak öpmesi duygusal anlar yaşattı. Cenaze aracının geçtiği güzergah boyunca, evlerin balkonlarına çıkan yurttaşlar zafer işareti ve sloganlarla cenazeyi selamladı.

Silopi ilçe merkezine gelen cenaze konvoyu burada da binlerce kişi tarafından KCK, PKK ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ile karşılandı. İlçe merkezinde yurttaşlar araçlarından inerek, "Şehit namirin" ve "Biji berxwedana Kobanê" sloganları eşliğinde cenaze arabasının önünde yürüyüşe geçti.

ADIN'IN CENAZESİNİ KARŞILAYAN KİTLEYE SALDIRI

Selahaddin Adın'ın (Bager Grafolekt) cenazesi Habur Sınır Kapısı'nda geçirdikten sonra Cizre'deki görkemli karşılamadan sonra Mardin merkez Yalım Mahallesi'ne getirildi. Yalım Mahallesi'nde yurttaşlar, havaifişek ve zılgıtlar ile Adın'ı karşıladı. Adın'ın cenazesini Diyarbakır yoluna kadar yürüyüşle götürmek isteyen kitleye polis tazyikli suyla müdahale etti. Polisin müdahalesine kitle taşlarla karşılık verdi.

Müdahalenin ardından Adın'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Otopsi işlemleri ardından Adın'ın cenazesinin yarın Yalım Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verilmesi bekleniyor.  (DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan Kobane’ye yaşam koridoru

SONRAKİ HABER

Peşmerge IŞİD emiri ve 2 üst düzey askeri yetkilisini öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...