22 Ekim 2014 20:40

Repertuar’da Andante buluşması

İstanbul Modern’de sergilenen Çok Sesli sergisi kapsamında bugün Andante Yazarları ve Müzisyenler buluşuyor. Katılımcılar cumhuriyetin kuruluşundan bugüne Türkiye’de senfoni orkestrasının gelişimini konuşacak.

Repertuar’da Andante buluşması
Paylaş

İstanbul Modern’de sergilenen Çok Sesli sergisi kapsamında bugün Andante Yazarları ve Müzisyenler buluşuyor. Katılımcılar  cumhuriyetin kuruluşundan bugüne Türkiye’de senfoni orkestrasının gelişimini konuşacak.

Çok Sesli sergisi kapsamında sunulan, Türkiye’de üç yüz yıl boyunca görsel sanatlarda ve müzik alanındaki üretimlere odaklanan Repertuar adlı araştırma çalışmasına paralel olarak İstanbul Modern, Türkiye’deki klasik müzik üzerine ayda bir yayınlanan Andante dergisi yazarlarını, Repertuar’da işaret edilenleri yorumlamaya davet ediyor. Etkinlikte, Türkiye’nin bu alanda 100 yıla yakın bir süredir sergilemekte olduğu performans değerlendirilecek, artıları ve eksileriyle Türkiye’de bir senfoni orkestrası geleneğinin oluşup oluşmadığı incelenecek.
Andante Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin moderatörlüğünü yapacak etkinlik Çok Sesli sergisi girişinde yer alan Repertuar alanında gerçekleşecektir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Rusya’nın doğal gazı haftaya kaldı

SONRAKİ HABER

Sayfiye yerinden filmler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...