08 Temmuz 2011 10:30

Libya krizi silahla çözülmez

Çin, Libya krizinin kısa zamanda siyasi yollarla çözülme sürecini ilerletmeye hazır olduğunu belirtti.Çin Dışişleri Sözcüsü Hong Lei, ülkesinin ikili temasları sürdürerek Libya krizinin kısa zamanda siyasi yollarla çözülme sürecini ilerletmeye hazır olduğunu söyledi. Pekin’de dü

Libya krizi silahla çözülmez
Paylaş

Çin Dışişleri Sözcüsü Hong Lei, ülkesinin ikili temasları sürdürerek Libya krizinin kısa zamanda siyasi yollarla çözülme sürecini ilerletmeye hazır olduğunu söyledi. Pekin’de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri sözcülerinden Hong Lei, Çin Dışişleri Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika Daire Başkanı Chen Xiaodong’ın Libya’nın Bingazi şehrini ziyaret ettiğini ve aralarında Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Yardımcısı Rafie al İsaavi’nin de olduğu yetkililerle bir araya geldiğini bildirdi.

Sözcü Hong, Çin’in, sorunların silah zoruyla çözülemeyeceği, kuvvete başvurulmasının işleri daha da karmaşıklaştırmaktan başka bir şeye yaramayacağı görüşünü taşıdığını hatırlattı. Sözcü Lei, Libya krizinin çözülmesini ve  bir an önce ateşkes yapılmasını umduklarını söyledi.

RUSYA: LİBYA ÇIKMAZA GİRDİ

Rusya Dışişleri Bakanı , Libya krizinin çıkmaza girdiği ve insani açıdan bölgede kaybın en yüksek seviyeye çıktığı uyarısında bulundu. Lavrov, ’nun zor durumda olduğunu ve Yugoslavya’nın bombalanmasından daha uzun süredir Libya’nın bombalandığını ama ufukta herhangi bir sonuç görünmediğini dile getirdi.

SİYASET ÜSTTEN BAKAR

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Batılı başkentlerden sonuna kadar bombalamak gerektiği ile ilgili açıklamalar geliyor. Siyaset çok üstten bakar. Bu açıklamalarda insan hayatı yeterince önemsenmiyor.” tespitinde bulundu. Rusya  Büyükelçisi Dmitri Rogozini ise ‘nun Libya operasyonlarında tarafsız olması gerektiğini, 1973 sayılı BM kararlarının dışına çıkmamasını talep etti.  operasyonlarının durdurulmasını talep eden Rogozin, “ herhangi bir tarafın yanında yer alarak savaşa müdahil olmamalı. “ uyarısı yaptı.

RUSYA’NIN POLİTİKASI NATO’YA TERS

Libya ve diğer uluslar arası sorunları görüşmek üzere Soçi’de temaslarda bulunan  Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya’da kara harekatı yapılmayacağı garantisi vermiş, hedeflerinin ülkede demokrasiye geçişi sağlamak olduğunu belirtmişti.

Lavrov, Rasmussen’le görüşmesinde de tarafların soruna bakışlarının farklı olduğunu vurgulamıştı. Rusya, Libya’da değişim sürecinin barışçıl ve siyasi yollarla sağlanmasını destekliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye: ABD içişlerimize müdahale ediyor

SONRAKİ HABER

Baraj ve karayolları projeleri bölge halkını mağdur ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...