22 Ekim 2014 19:05

Dora Otel gülmeyeni işten atıyor

Tüm Emek Sen’de örgütlendikleri için işten atılan Dora Otelde işten atmalar sürüyor. Daha önce 13 çalışanın işine son veren Dora Otel yönetimi Zafer Cengiz isimli çalışanı önce izne çıkardı daha sonra işine son verdi. Cengiz’in işten atılma gerekçeleri arasında güler yüzlü olmamak da var.

Dora Otel gülmeyeni işten atıyor
Paylaş

Tüm Emek Sen’de örgütlendikleri için işten atılan Dora Otelde işten atmalar sürüyor. Daha önce 13 çalışanın işine son veren Dora Otel yönetimi Zafer Cengiz isimli çalışanı önce izne çıkardı daha sonra işine son verdi. 14 Ekim’de işten çıkarılan ancak yıllık izinde olduğu için iş akdinin feshedildiğini yeni öğrenen Cengiz’in işten atılma gerekçeleri arasında güler yüzlü olmamak da var.

Dora Otel vekili olarak Özay Hukuk ve Müşavirlik hukuk bürosundan Avukat Muharrem Özay’ın gönderdiği belgede Cengiz, yasa dışı iş durdurmak, iş durdurma eylemi yapan diğer personeli teşvik etme, otelin ticari itibarını zedeleme, basında gerçek dışı haberlerin çıkmanın sağlanmasının yanı sıra, restoran satışlarının düşük olması ve güler yüzlü olmaması ile itham ediliyor. Sendikanın örgütlenmesinde büyük rol oynayan Cengiz’in, sorumlu olduğu çalışma arkadaşlarıyla üslup ve davranışlarının ortak çalışmaya el vermediğini de iddia eden Dora Otel yönetimi, bir çok işçinin işten atılmasının sebebinin de Cengiz olduğunu ileri sürdü. Cengiz’e gönderilen yazıda “Müvekkile zarar veren hukuka aykırı ve suç niteliğindeki eylemlerinden vazgeçmeniz, aksi halde bu eylemlerinizden kaynaklı zararlarının tahsili amaçlı yasal yola müracaat edileceği ihtar olunur” dendi.

PLATFORM KURULDU
Dora Otelde işten atmalar sürerken bir taraftan da  tüm grev ve direnişlerle dayanışma ağı oluşturmak üzere ‘Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu’ oluşturuldu. Platformda şu kurumlar yer alıyor: Tüm Emek Sen, Nakliyat-İş, EMEP, DAF, DİP, EHP, Mücadele Birliği Platformu, Söz ve Eylem, TKP 1920. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Raporlarınızla patronu ve idareyi korumayın!’

SONRAKİ HABER

ORBEL ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...