22 Ekim 2014 18:56

MERS virüsü şüphelerinde artış

Çeşitli illerdeki hastanelere bir gün içinde MERS virüsü şüphesiyle 4, Ebola şüphesiyle 1 başvuru yapıldı.

MERS virüsü şüphelerinde artış
Paylaş

Çeşitli illerdeki hastanelere bir gün içinde MERS virüsü şüphesiyle 4, Ebola şüphesiyle 1 başvuru yapıldı.

DHA’nın servis ettiği haberlere göre dün MERS ve Ebola şüphesiyle hastanelere yapılan başvuruda artış yaşandı. Konya’da 4 gün önce hacdan dönen 80 yaşındaki L.G, MERS virüsü şüphesiyle, ambulansla özel bir kuvöz ve koruyucu ekipman elbiseli sağlık görevlileri tarafından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. L.G’nin MERS virüsü olup olmadığı yapılacak tetkiklerin sonucunda netlik kazanacağı belirtildi.  

Kütahya’da da bir süre önce hacdan döndükleri belirtilen H.K. ile eşi Z.K. MERS virüsü şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı. Çift için hastanenin acil servisinde özel bir oda ayrıldı.

Maraş’ta ise 10 gün önce hacdan dönen 69 yaşındaki S.A. ve eşi 59 yaşındaki A.A, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu. Çift, MERS virüsü kaptıkları şüphesiyle özel önlem alan sağlık ekibi tarafından sevk edildikleri Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tedaviye alındı.

Dün bir tane de Ebola şüphesi yaşandı. İzmir’de, Ege Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki H.Ö, Ebola veya MERS şüphesiyle hastanede tedaviye alındı. H.Ö’nün yaklaşık 1 ay önce Somali’ye seyahat ettiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

F.O. davasında ilk duruşma yarın avukatı tahliyesini istiyor

SONRAKİ HABER

‘Raporlarınızla patronu ve idareyi korumayın!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...